Statistiek

Feest in de kelder bij m'n jongens en meisjes van de statistiekafdeling dezer weblog! Het vorige bericht De Verloren Stem bleek bericht nummer 2400 te zijn sinds de start van Double U, meer dan zes jaar geleden. Om precies te zijn donderdag 27 februari 2003. Cijfers en letters ofwel saaie statistiek. (reminds me om es van lay-out te veranderen, een nieuw ontwerp bedenken, fully aangepast aan de Twitterende tijdgeest, met veel visuele nieuwe toeters en ballen?!).
Statistiek is de wetenschap, de methodiek en de techniek van het verzamelen, bewerken, interpreteren en presenteren van gegevens. Het woord statistiek is afkomstig van de moderne Latijnse zin statisticum collegium (les over staatszaken), waar het Italiaanse woord statista van af is geleid, wat "staatsman" of "politicus" (vergelijk ons woord status) en het Duitse Statistik, wat oorspronkelijk de analyse van staatsgegevens betekende.

Dus heeft statistiek alles te maken met politiek? Ja! Lees deze analyse daarover maar es na. Straf statistiek-stuk van Luc.
tags: , ,

Reacties