dinsdag 31 januari 2006

Breaking News CartoonsDaryl Cagle has a rich array of editorial cartoons about timely issues.

Tags: , , ,

maandag 30 januari 2006

Het wordt een hondenjaar

Begin alvast te kwispelen: het jaar van de hond is gisteren samen met het Chinese Nieuwjaar gestart. De Chinese jaartelling is opgebouwd uit cycli van 12 jaar. Elk daarvan staat in het teken van een bepaald dier: rat, os, tijger, haas, draak, slang, paard, ram, aap, haan, hond en varken. Volgens een legende zou de Boeddha alle dieren van de aarde bij zich hebben ontboden. Slechts deze twaalf dieren gehoorzaamden en als beloning voor hun trouw noemde hij een jaar naar elk van hen.
Het Jaar 2006 is dat van de Hond. Het wordt een bijzonder om verschillende redenen. Omdat de Chinese kalender niet met de Europese overeenstemt, wordt om de twee of drie jaar een schrikkelmaand ingelast. 2006 zal twee julimaanden en dus 385 dagen in plaats van de gebruikelijke 354 tellen. Daarenboven gelooft men dat de hond - in tegenstelling tot de haan, wiens jaar we nu achter ons laten - een gunstig sterrenteken is.


De menselijke levensomstandigheden zouden aanzienlijk moeten verbeteren, door een versnelling van het economisch herstel, een intensifiëring van de vredesprocessen én meer rechtvaardigheid op aarde. En hoe oud ben je vandaag mocht je een hond zijn? Of omgekeerd? Calculate it!

Tags: , , , ,

zondag 29 januari 2006

Sprakeloos

The making of a movie: sprakeloos (Tnx to Edo P.)


Tags: , ,

zaterdag 28 januari 2006

Dikke Nek

Vanavond zal het weer zijn van: 'Ooh wat zijn die boeren stil' of 'Dikke nekken, vuil janetten, vuile zwette,...' Verbale voetbalvocabulaire!
Het is en blijft een spelleke van onze oer-instincten.
In de blogwereld staan sommigen ook op hun strepen al willen ze dat niet altijd toegeven. Tijdens de eindejaarperiode zijn er -tig overzichtslijstjes. Het valt me op dat wanneer de ene logger in een log-top vermeld is, de hypocrezie de kop op steekt bij de 'verliezers'...
Wel 'losers' test jezelf en je log es onpartijdig: Egosurf meet hoe dik je nek is...
Tag:

vrijdag 27 januari 2006

Het is van den hoooooonnnndddddd

No kids for us, dat hoofdstuk is afgesloten. Maar wel in 2006 een nieuwe bewoner onder onze pannen, een hond! Als het meezit adopteren we een pup bij voorkeur uit het plaatselijke asiel en anders uit een nest. Ons oog viel op een rosse Tibetaanse terriër of zo'n leuke bastaard als hiernaast: expressief creatief. Dat geldt ook voor de naamgeving ... Maurice, Juul,... staan reeds op onze verlanglijst. (HINP-Chris, 'zeehond' is out the question!)
Now it's up to you! Advise in comment-box.

Tags: ,

donderdag 26 januari 2006

Pig News

Vandaag de beta-start van Google Nieuws: verzamelt berichten van 400 Nederlandse worldwide nieuwsbronnen, rangschikt ze automatisch elk kwartier. En in de mailbox ander pig news:

Beste vrienden,
Zoals jullie weten nam ik deel aan het prgramma 'Je bent wat je eet' van V.T.M. Er werd gefilmd van 2 november tot 28 december. De uitzending van mij wordt uitgezonden op donderdag, 9 februari 2006 omstreeks 20.30 uur. Veel kijkgenot,
Dirk B. (INP)

Tags: , ,

woensdag 25 januari 2006

The ball is out

Een tennis elbow zal ik nooit krijgen want tijdens m'n eerste stapppen op de VRT-hardcourt achter de ballon aan de Reyers 52-achtertuin van was het meteen raak met ... hernia.Daarentegen meppen onze Belgische miljoenenmiekes er dezer dagen duchtig op los in down under. Mijn R.S.I-rechterarmpje was reeds geoefend maar voor zij die op tennisniveau deze computerkwaal willen trainen tussendoor: optus is the ultimate game! (Tnx HINP Chris)

Tags: , ,

dinsdag 24 januari 2006

Blinded by the light

In de lagere school moest je jaarlijks op controle net zoals je dat verplicht moet bij je wagen. De oortesten met het ge-jo-jo van de linker -en/pf rechterhand, het lezen van letters en getallen met beurtelings de hand voor een ander oog of de proeven met deze 'flower power'-kaarten van weleer.
M'n zicht was nooit optimaal met een 'lui' linkeroog, het gehoor vermindert na enkele ritten met 'tram 40' maar het flower power-niveau is nog steeds in shape.
Carpe diem en kleur je dag met detest-van-toen ... colourvision

Tags: ,

maandag 23 januari 2006

Watts in A Tank..

...was de titel van de L.P. van de Ollandse groep Diesel (met o.a. Sausolito Summernight - 1979). Maar diesel is niet alleen waar onze monobak op tuft, als je op café een 'mazout' bestelt dan krijg je een pint gevuld met de helft cola en de andere helft met bier.
Nog een fait divers: reeds jaren kan ik het verschil niet onthouden tussen de goedkope en duurdere diesel voor de personenwagens. Tijdens elke controle onderweg antwoord ik altijd de verkeerde kleur op de vraag: 'En meneere, welke kleur heeft uwen diesel?'...
Gelukkig tank ik nog steeds het goedkoopst en U?
Voordelig tanken (Tnx to Mersel)

Tags: , ,

zondag 22 januari 2006

Weer-Vinsters

Weekend: tijd zat om de creativiteit bot te vieren... met installatie van één 'vinster'...Het leven na deze succesvolle verbouwing zoals het is slechts één muisklik verder:

  • Druk F1 en de domotica-installatie is geactiveerd...
  • Alt-ctrl-del: de zolder Velux-jalouzieën gaan dicht...
  • Delete: m'n pool-buurvrouw verdwijnt voor et vinster...
  • Insert: haar rijke, frivole dochters verschijnen voor et vinster...
  • Escape: Sid, onze punk-merel ontsnapt door et vinster...
  • Tab: ons simpele duiven hun voederbakse is gevuld...
  • Pause: m'n bak Duvel komt gekoeld naast me zitten gapen...
  • End: m'n madam zegt dat het tijd is om te... (Tnx to Willy's Livingroom)
Een ander venster op de wereld dat van het weer tref je sinds vandaag links onder 'Weather': klik op kaart en be informed!

zaterdag 21 januari 2006

Voyeurs

In Vilvoorde wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe huis van Big Brother. Vanuit de VTM-mess bemerk je dat men de buitenmuren 'bezet' heeft met cederhout. Is men van plan om meer buitenopnames te tonen dit seizoen? Afijn, rondneuzen zit ingebakken in onze genen. Voyeurisme is een natuurelement, gebeten om te weten.
Voor de internetrevolutie was het grasduinen naar je voorouders of andere lotgevallen uit je schooltijd een onbegonnen klus. Ook voor verzamelaars van bijvoorbeeld bierfles-kroonkurken bracht het net soelaas.
Googlen en snuffelen in wereldwijde databanken, de banken die je geen geld kosten!


Tags: ,

vrijdag 20 januari 2006

Who's Who?

En Donna reageerde gisteren prompt op rivaal Q met Larske: een gezonde jongen van 3,595 kg, 50,5 cm groot, een brave stille jongen met mooie blonde haren en vooral grote handen naar analogie met die bumpers van moederlief (zie foto). Zal Lars net zo beroemd worden als die andere famous kids?

Tags: , ,

donderdag 19 januari 2006

Miljaar Miljoen

Een perfect scenario: terwijl de Donna-'madammen en mannen' nog steeds danig diaree hadden van hun laatste luistercijfercrash, stond de lege 25 liter supermagnum champagnefles van 'Q verslaat Donna' nog te schitteren op het 2de bij Q-Music, viel nu de 25.000 ? goudklomp vandaag toch zeker niet... terwijl ik aanwezig was! Weliswaar in meeting met een gouwgenoot en cafébuddie uit de pubertijdsjaren, bij de étageburen Paratel...
De mediawereld is en blijft klein!

Tag:

woensdag 18 januari 2006

K7

We hadden thuis alle nieuwe electrospullen als eerst. Logisch als je ouders een electrozaak uitbaten. Begin jaren 70 zag de cassette het licht in onze 'toonzaal'. M'n eerste bandje heb ik nog steeds in m'n bezit: een blauwe C 60 van 3M en die ontbreekt zowaar in deze collectie. De K7-manie duurde een kleine 20 jaar: 969 stuks in totaal, goed voor minimaal 40 dagen nonstop luisterplezier. Een tip voor vasten 2006!

Tags: , ,

dinsdag 17 januari 2006

Onder de loep

Begin jaren tachtig kocht ik mijn eerste Mac, geïnspireerd maar bovenal gefascineerd door de magie achter het garageverhaal van de Apple-boys Jobs & Wozniak.
Eind jaren negentig ontdekte ik nog zo'n jongensdroom-duo in de vorm van Paige & Brin, de Google-boys.
Hun succesverhaal is wereldwits maar enig uniek door de ultieme combinatie van mens en techniek volgens tijdsgeest en levenswijze.
Ook anderen blijven zoeken... tik je achternaam es in 'world's most advanced search engine', de beta van PreviewSeek

Tags: , , , , , ,

maandag 16 januari 2006

Frietopia Hollandia

Frietopia¿.nl. Op deze site vind je alles over friet en frietcultuur in Olland. Één van de hoofdonderdelen van deze site is de friettentendatabase, waarin friettenten uit het hele land worden opgeslagen, samen met recensies gebruikers. Deze database is bedoeld om mensen in de gelegenheid te stellen altijd de beste friettent in de buurt op te zoeken, om zo niet afgescheept te worden met derderangs gebakken piepers.... Toch maar liever de enige, echte originals van frituur Fabiola, Belgischer kan bijna niet!

Tags: , ,

zondag 15 januari 2006

Hork-O-Meter

Met de Hork-o-meter kunt u testen hoe beschaafd u bent. Of hoe horkerig natuurlijk. Door het beantwoorden van twintig vragen, opgesteld door een aantal redacteuren van de VPRO, wordt uw beschavingsniveau gemeten....
De Hork-o-meter is gemaakt door de VPRO en de redactie van Zestienmiljoenmensen.nl. Samenstelling Kees Sluys (VPRO).

Tags: , , ,

zaterdag 14 januari 2006

De Anonieme 269


Wat zitten deze 269 kandidaten nu te denken in blok Z (de garage) van VRT net voor de eerste selectieproef (van drie) voor die éne vacature van Donna-programmamedewerker? Elke kandidaat moet zijn naam en adres noteren op een genummerd kaartje. Bij controle van deze kaart, persoonlijke uitnodiging en identiteitskaart werd de naam en nummer op een apart blad genoteerd door een examinator. Na deze 'controle' mochten de kandidaten hun 'deelname'-kaartje eigenhandig in een genummerde envelop stoppen en dichtmaken. Want deze test was neutraal en herdoor altijd anoniem!
Hoogste tijd voor een vleugje reclame bij het voormalige huis van vertrouwen...

Tags: , ,

vrijdag 13 januari 2006

W.A.I.S.D.A. ?

M.i.v. het p.c. tijdperk en i.h.b. in http & www gaat het de spuigaten uitlopen.
A.h.l. zou men kunnen spreken v.e. A.M.A.D.A. (in B.) beweging, met een variant op de laatste A (wordt: afkortingen).
I.h.a. is het h.t.l. en ook w.w. de gewoonte om d.m.v. z.v.m. afk. in tekst en bij tit. tijd en ruimte te besparen, ook t.a.n. dat denkt men tenminste).

W.A.I.S.D.A.: de wondere wereld van afkortingen
Tags: ,

donderdag 12 januari 2006

Future Me

Stel dat de wetenschap binnen 10 jaar een middel ontdekt om meer dan 150 jaar te leven... dan mail je jezelf toch vandaag nog!
Op FutureMe kan je een mailbericht tikken, dat aan jezelf (of iemand anders) adresseren en instellen wanneer het bericht verzonden moet worden. Tot 30 jaar vooruit!
Grappig is dat je deze 'back to the future'-mail zo kan instellen dat ofwel bij 'leven en welzijn' je hem zelf nog ontvangt of de grote boze wereld, het nageslacht... als dat er tegen die tijd nog is.
Voor nu en straks: beam me up, Scotty


Tags: ,

woensdag 11 januari 2006

Sara van Sofie van Jo

Even een rustpunt in dit jachtige leven.


Deze muziek doet je over je hele lichaam beven.Klanken, zo mooi, zo fijn,zijn beter dan de beste wijn.Met Sara vergeet je alles even.


(Fleetwood Mac - Sara)


Tags:
, , , ,

dinsdag 10 januari 2006

Naast de kwestie


Neen, bambini, ik zou eerder het omgekeerde durven stellen anno 2006. Zelfs onze nationale radiobroerkes en miekes durven dit soort programma's niet aan. Naast de Kwestie is een lokaal radioprogramma waarin elke week een hoop absurde humor op de luisteraar wordt losgelaten onder de vorm van sketches en telefoongrappen. Het wordt elke zondag om 15.00 uur uitgezonden op Radio Katanga in Aalst en elke maandag wordt de nieuwe aflevering aan de podcast (RSS-feed) toegevoegd.

Tags: , , ,

maandag 9 januari 2006

Soek Te Vaut


Van het één kwam het ander. Sinds internet gemeengoed is, werd plots creativiteit een mes dat aan twee kanten wil/kan snijden. Goed gejat of smakeloos mosterd geplagieerd? Collega-logger/redacteur Rik Boey heeft een fijn Metropool-neusje voor deze copy-paste zalm: je fronst de wenkbrauwen en stelt je vragen, afvragingen... Hierboven een staaltje van goedkope recyclage bij TV Publiek van TV Limburg: low budget tv, schaamteloos de schande voorbij onder het mom van de zelfgecreërde 'hype' van videojournalistiek... de nieuwe look en logo spreekt voor zich! De 'oude blikopener' was zowel visueel als tekstueel/inhoudelijk original.

Tags: , , , , ,

zondag 8 januari 2006

Morgen begin ik

Het voelt als de dag van gisteren maar doe er vandaag maar 365 bij. Neen, geen Euro' s, kinderen, parkeerbonnen, pinten bier, sigaretten, one-night stands, radio-bloopers, doelpunten, carwash-beurten, CD' s, feestjes, city-trips, Happy Days punten, ...niks van dit alles. Wel een 12-tal kilo' s teveel bij in evenveel maanden en die gaan terug naar afzender. Eerst vandaag het sluitstuk van 'feestmaand december': de after-party van een gouden jubileum en dan zien we morgen wel weer. Gezond weer op in 2006: eerst berekenen of je je voldoende beweging hebt en dan van je hart morgen die sportieve steen maken. Radiocollega Koen Fillet is op weg naar 'from zero to 42' ... of zaols in 'mens sano in corpore sano'.


Tags: , , , , ,

zaterdag 7 januari 2006

Cinquantenaire

Zo, de laatste prijsbeesten van het jaar samen vereeuwigd. Radiopersoonlijkheid 2005 werd overtuigend Wim Oosterlinck: hij zag, kwam en je radiobasiselementen bezigen met een tijdsgeestgebonden creatieviteit actueel en accuraat in de juiste context geplaatst over verschillende aanvullende media heen. Dat smaakt! En vandaag de viering van het gouden jubileum van de schoonouders waarvan de helft nen echte 'ket' is...

Tags: , ,

vrijdag 6 januari 2006

2005 Ingelijst

Het jaar 2005 is pas voorbij wanneer de kerstboom verdwijnt en de ballen weer in de XMAS-schoendozen mogen rusten onder het zolderdak. Na het bezoek van Melchior, Gaspar en Balthazar kunnen ook de ouwe mementokalenders, agenda's in het archief. Nieuwe exemplaren zijn nog maagdelijk schoon en nodigen uit tot actie.
Tot besluit afrondend: alle lijsten van 2005 verenigd en opgeruimd staat netjes met de uitslag van de Radio Awards 2005

donderdag 5 januari 2006

De Ballen

(Die donderdag in m'n 'Postvak In'...)

Geachte redactie,

Al jaren ben ik een vervent verzamelaar van Belgische oude kerstballen, deze onderscheiden zich van de gewone ballen omdat zij een glazen oogje hebben waaraan de ballen worden opgehangen. Al met al had ik door de jaren heen zo'n 100 ballen en figuurtjes verzameld, iets waar ik heel veel voor gezocht heb. Het verschikkelijke is echter afgelopen week gebeurd, mijn hele (kerst) boom vol met de Belgische balletjes is omgevallen en alle ballen (op twee na) zijn gesneuveld. Aangezien de ballen van Belgische origine zijn (1930 - 1940) hoop ik dat de Belgische luisteraars een Nederlandse dame aan wat Belgische ballen kan helpen? Zodat mijn boom er volgend jaar niet zo kaal uitziet.Is het mogelijk om een oproep te plaatsen op de Belgische radio?
Ik stuur de internetsite mee waar jullie wat achtergrond informatie over deze balletjes kunnen vinden.... Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Inge Heuff

Technorati Tags:

woensdag 4 januari 2006

Tour de Paris

Het wordt es tijd voor de eerste city-trip 2006...

dinsdag 3 januari 2006

Ik heb geen zin in ... 2006

Nu al, zo vroeg op het jaar?


Test hier wat wel en wat niet in 2006.

maandag 2 januari 2006

Rosse Rijkdom


Sinds twee jaar ben ik de fiere eigenaar van een 'Hoegaardse Witte'-spaarpot. Dankzij de economische biermalaise anno 2005 zal het blik binnen -tig jaren een collectors-item worden. Gedurende het jaar dump ik al m'n 'waardeloze rosse euromuntjes' in dit blikje om op Sylvest de verzamelde buit te tellen. Moraal voor 2005: het was een slecht jaar want m'n keukenraamspaarpot boekte een verlies van 0,58 euro. Nettogewicht bleef vrijwel stabiel met 1470 gram, goed voor 10,65 euro. Die geldgoeroe's van de bank zullen weer ontnuchterd het hoofd schudden wanneer ik ze als eerste klant vandaag bedenk met deze 'rosse rijkdom'!

zondag 1 januari 2006

Radio De Gebeten Hond

Doorprikken we nu eindelijk het oude met 'n nieuwe Grand Cru in het jaar van de hond...