Toen was geluk

Toen was geluk heel gewoon was een Nederlandse televisieserie die werd uitgezonden door de KRO vanaf zondagavond 2 januari 1994 tot en met woensdagavond 3 juni 2009. De serie won in 1999 de Gouden Televizier-Ring. Meer nog: ik heb geen enkele aflevering gemist vanwege ... niet gekeken! Ensie, er zijn nog zonderlinge zekerheden.
MAAR Een ongeluk komt nooit alleen. Of wat te denken van deze klassieker: "Het water vloeit altijd naar de zee". Echter Marnix Gijsen dacht destijds terecht 'Het geluk is in het ogenblik; het ongeluk in de tijd.' Noem het derhalve best of both worlds. 
Verwondert het me dat in deze wrede wereld we telkens naast de pot pissen - om clichématig te volharden in de lijn van voorgaande?
Naast maandag is het tevens de 13de ... Wat kan er nog meer fout gaan, vroeg ik Dokter Alexander? Een halve dag hoesten leverde meedere volle keukenhanddoeken vol wit slijmvlies aangelengd met gele fluimen op maar tegen de vooravond kwam het duiveltje van het bekende wijwatervat nuchter nutraal met de meedogenloze melding:
U heeft naast de behandelde slokdarm ook corona hand in hand met bronchitis. Dat was wel even pijnlijk doorslikken. Zonder Tiroler-vreugdedansje naar de hel.

Reacties