Say-Do gap

De 'say-do gap' verwijst naar het verschil tussen wat we zeggen en wat we eigenlijk doen in de praktijk. Bijna iedereen kan zich hier wel op een bepaalde manier mee identificeren, wanneer we overdrijven hoeveel we sporten of wanneer we een voornemen uiten dat we toch nooit nakomen. Dit kan op individueel niveau op ons van toepassing zijn als consumenten, werknemers en bedrijfsleiders, maar ook op hele organisaties, zowel publieke als private. 
Het is toch ondertussen pijnlijk duidelijk geworden dat hoe groot de 'say-do gap' werkelijk is op vlak van inspanningen die bedrijven (willen) leveren om bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van hun zakenreizen te verminderen en te monitoren. Hoewel bedrijven zich uitspreken voor duurzaamheid, worden hun inspanningen om deze idealen te bereiken niet altijd weerspiegeld in hun acties.
SCHONE SCHIJN?
Zeker weten. Of hoe je in de politiek je gezicht niet verliest door alvast te antwoorden en in feite niets te vertellen hebt. Lees mee: Wij blijven structureel in dialoog om te kijken hoe we onze samenwerking verder kunnen verdiepen. Zo willen we ons infrastructuur bij gelegenheid thematisch ter beschikking stellen aan starters of mensen die een sociaal project realiseren. Samen kunnen we hierdoor een maatschappelijke motor zijn voor de regio. 
ONDERTUSSEN kan je op deze website uitvlooien wie zetelt in welke beheerraad van grote (Amerikaanse) bedrijven, en wat de banden zijn tussen de bedrijven. Voor de beurscracks! 

Reacties