Eeuwige Polygoon

Mijn laatste grote rondreis dateert van net voor de corona-crisis. We waren op de valreep terug voor de deuren dicht gingen. Valentijn 2020, extra gekortwiekt voor de maiden-meeting met Maya Mexico. De provincie Yucatan is een ideale startbasis, een mix van oud versus nieuw. Kers op de taart bleek de Spaanse hotelketen Riu. De flamboyante vrouwelijke manager was toen drukdoende met de opstart van Riu Plaza New York. Bij dit druilig donker weer duikt heimwee op en op Sinterklaas volgende vaststelling: 
RIU Hotels & Resorts opent een nieuw Adults Only vijfsterrenhotel, met 428 kamers aan het strand in Cancun, het Riu Palace Kukulkan. 25 jaar geleden streek RIU neer in Mexico, goed voor 22 hotels (vijf in Cancun; drie in Costa Mujeres; drie in Los Cabos; drie in Riviera Nayarit; en zes in Playa del Carmen), in totaal meer dan 12.000 kamers en bijna 9.000 werknemers.
ONDERTUSSEN elders aan de ingang van het Hilversumse Mediapark ... Om het honderdjarig bestaan te vieren, maakte conservator Bas Agterberg - met behulp van Robert Bloemendal - een speciale editie van het collectieverhaal! Hoe herkenbaar is de stem van Philip Bloemendal? Hoeveel heeeft Beeld @ & Geluid er liggen in zijn depots? Wat voor onderwerpen kregen de aandacht? Tot wanneer waren ze te zien in de bioscopen? En wat maakte Philip Bloemendal tot de iconische stem?

Reacties