Op Kot # 418 - Gedragscode

Vandaag 200 jaar geleden werd Napoleon begraven maar niet zijn codex. De kleine man werd groot in en met cijfers en letters, zo hebben we het graag, gestructureerd in de corona-chaos, Hollands pragmatisch in de zin van 'We zijn er bijna, maar nog niet helemaal' Ook na jaren Codex N want ... 

Hoe konden de Truiense burgemeester Veerle Heeren, twee familieleden en enkele medewerkers al in maart een afspraak krijgen in het vaccinatiecentrum? En waarom komt dat nu, twee maanden later, aan het licht? Hoe een loslippige kapster de vroege vaccinatie van de eerste vrouwelijke Truiense burgemeester (CD&V) onthulde? 
Kappers weten alles, dat is geweten... Ik begin stilaan te begrijpen waarom kapperszaken zo lang dicht moesten blijven ... Laf, laffer, tsjeef.

UPDATES

'De 'lijst van de burgemeester' is een begrip dat thuishoort in een verkiezingscampagne, niet in een vaccinatiecampagne.' (Bart Haeck, Redacteur Politiek De Tijd 06.05.2021) 

Opvallend hoe weinig reacties er komen uit politieke hoek. Quasi stilte in het volledige politieke spectrum. Dan weet je als burger: dit is slechts het topje van de ijsberg (remember #sihamegate). All animals are equal but some are more equal than others ... (Frederik De Graeve)

Je kan aan Veerle Heeren zien dat ze binnen de partij geen greintje communicatie-ondersteuning krijgt. Een pijnlijke mea culpa is het enige waarmee je hier zonder te zware kleerscheuren uitkomt. Ontslag niet nodig, dit is België. Politici nemen hier geen ontslag. (Steven Van de Velde

Was dat nu een bijwerking van het vaccin of van een ingehuurd crisiscommunicatiebureau, die slecht voorgekauwde briefjesknoeiboeloperette voor #vtmnieuws? Frank Thevissen Echte journalisten zouden onderzoeken of #VeerleHeeren haar vroegtijdige vaccinatie onbevlekt ontvangen heeft. KaVa
Ben helemaal geen twijfelaar maar als de wartaal die Veerle Heeren zonet uitsloeg op de radio het gevolg is van dat vaccin, dan maak ik me wel zorgen.

Reacties