Op Kot # 217 - Vasten voorbij?

"Je gaat door de modder, maar je weet waarom"
Het is morgen de werelddag van de hypertensie of te hoge bloeddruk. Naar schatting 2,5 miljoen Belgen hebben een te hoge bloeddruk, maar slechts de helft daarvan weet dat ook van zichzelf en dat is niet zonder risico. "Te hoge bloeddruk is een stille doder" bedenken de cardiologen in de schaduw van de aanslepende corona-crisis 

Boetedoening na 40 opeenvolgende dagen van stijgende corona-besmettingscijfers? Waarom meer dan één maand wachten in Belgiê, het belasting-corrupte-luie-lammegoedzak-land waar vooral verdeeldheid heerst.
"Je gaat door de modder, maar je weet waarom"


Ik vrees dat huidige maatregelen de opmars van het virus niet gaan stoppen. Ik noem het halve maatregelen met een pak tegenstrijdigheden. Naast sluiting van cafés en restaurants gedurende een maand, moeten de knuffelcontacten beperkt worden tot één persoon en thuiswerk moet de regel worden.  

Is dat dit weekend of volgende week dat we onze nachtklok een uur moeten terugzetten? (via)

Het is makkelijker om de Horeca nog eens te sluiten dan op 7 maanden een degelijk tracking/tracing/testing systeem op poten te zetten en een adequaat quarantainebeleid. We blijven achter de feiten aanlopen bij gebrek aan moed en anticipatie. (via) 

Dus blijkbaar waren er geen vertegenwoordigers van de Vlaamse regering op het Overlegcomité vandaag? (via)

Krijgt Demir dan wel uitgelegd dat er dagelijks meer dan 30 mensen sterven aan Covid? En ik hoop ook dat het voor haar niet uitmaakt of het een Vlaamse, Brusselse of Waalse Belg is die sterft? Je weet maar nooit. (via

"We gaan elkaar minder mogen vastpakken maar we gaan elkaar niet loslaten". @sp_a -minister Frank Vandenbrouke tokkelde op de juiste snaren. Na 14 dagen boezemt de regering De Croo-Vandenbroucke me meer vertrouwen in dan de regeringen van de laatste 6 jaar! (via)

Reacties