Op Kot # 186 - Jo-jo

Zoals voorspeld, het buikgevoel bevestigt: corona-crisis 3.0 est arrivée en staat voor de deur, vooral niet binnenlaten.
Al meer dan een week aan een stuk toont het gemiddelde aantal bevestigde coronabesmettingen een stijging. De voorbije dagen zit er duidelijk een versnelling in de toename van het aantal gevallen. Gisteren ging het om een stijging van 42 procent. De nieuwe stijging met 51 procent bevestigt die trend. Het reproductiegetal in ons land ligt dan ook opnieuw in alle provincies boven de grens van 1. Dat betekent dat een besmet persoon gemiddeld meer dan 1 persoon besmet en de epidemie uitbreidt.

Meer dan de helft op gemiddelde weekbasis wat in werkelijkheid nog meer is ondanks het groter aantal testen. Mens, maatschappij en media minimaliseren medeplichtig de rauwe realiteit.  Opvallend blijft dit vals trekje van jezelf iets wijsmaken naast op alle mogelijke manieren een uitzondering zoeken bij elke mogelijke maatregel.
Binnen 50 dagen weten ook welke wereldleider de weg wijst in Amerika as a puppet on a string. Ook gek dat Chovanec niet meer in de belangstelling staat of George Floyd, de drukte aan de kustdijk, .... allemaal hot topics die steeds sneller afkoelen, vervagen en verdwijnen als dust in de wind. Het op en neer gaan van facts & figures is als een jo-jo met sociale media als draagvlak.
Een mokerslag - de cover van Time Magazine 14.09.2020  

Reacties