Op Kot # 170 - Becijferd

Jean-Luc Dehaene-zaliger "Sire, geef me honderd dagen". Eind jaren 80 leken drie volle maanden een eeuwigheid om een regering te vormen. Negen jaar geleden echter brak België het wereldrecord regeringsvorming met een ongeziene 541 dagen. Ook nu liggen de federale verkiezingen al meer dan vierhonderd dagen achter de rode potlood. Corona, spelbreker,  kapstok om elke jas op te hangen.
Het zijn voor de 15 verschillende onderhandelingspogingen vlugge vluchtwegen. Maar aan politici die op Twitter in de waan van de dag leven hebben we niks (cfr Mieke Vogels in Dag Allemaal # 35 - blz 144). Tot half september geniet de huidieg 'regering' Wilmès nog het 'vertrouwen' in het parlement. Daarna wederom een regering van lopende zaken - ontstaan in december 2018 na het NVA-vertrek als gevolg van het Marakech-conflict. Lopend met minder bevoegdheden maar vooral een 'regering' van een land dat al drie jaar geen begroting heeft ... Volgende federale foefelaars starten pas in 2024.
NAMEN NOEMEN
De televisiezenders van DPG Media ondergaan vanaf morgen 'dat spijt me' 31 augustus een grote transformatie: VTM krijgt er een tweede, evenwaardige zender bij. Het huidige Q2 wordt omgedoopt tot VTM 2, en wordt een zender met een uitgebreid Vlaams en buitenlands realityaanbod. En ook vrouwenzender Vitaya en seriezender CAZ verdwijnen in hun huidige vorm. VTM 3, een zender die focust op films en series, en VTM 4, een zender die vooral actie en sport brengt, komen in de plaats. (via)
CIJFERS & LETTERS
Welke marketeer vs manager heeft dit bedacht, bedenkelijk onherkenbaar, het logo en de naam kan onmogelijk de lading dekken, laat staan de kijkcijfers vs commercials. Welke adverteerder wil corona-cash dokken hiervoor? Kommer en kwel met één fil rouge: geld vs macht. Reken maar uit over de hele lijn van dingen en daden.

Reacties