Op Kot # 130 - Eendracht geeft kracht

Politici die door een raam vluchten zijn dat politieke vluchtelingen? Of toch arm schapen! Waarom vragen ze elders geen politiek asiel aan of mogen wij dat geluk niet hebben. Stel je voor een politiek landschap zonder Crevits en Somers! Maar neen, snle nog de opkomstplicht wettelijk kaderen deze poli-zieke vluchtelingen.

Vandaag met gemiddeld 175 bijna verdubbeling van de besmettingscijfers. De dagcijfers liggen nog hoger: meten is weten.
Meerdere keren heb ik nog aan Comic Ali gedacht als ik het Belgische beleid zag falen tijdens deze corona comedia dell' arte.

Een eerste nationale feestdag nieuwe stijl: beperkt programma, koning gekleed als burger niet als militair, familiaal bezoek ten velde in de gewesten. Mijn schoonmoeder zegt dan bij zulke aangepaste aangelegenheden 'ziet, als ze maar willen ...'.
Ook opvallend hoe hoera EU-voorzitter Michel keelde 'we did it, a stronk Europe' na vier dure dagen en diepe nachten budgetaire politieke'verdeel en heers'-spelletjes. Wie maakt er heden nog een begroting klaar voor de volgende zeven jaar? Zelfs een kleine defensieve belegger neemt dat risico niet, zeker niet in deze ongekende virale omstandigheden. Onvoorspelbaar? Tot bepaalde hoogte: als eerste in de nieuwe rij ... Cruise & Maritime Voyages Goes Bust kopt de cruise-pers. De eerste in de rij van meerdere toerisme-tragedie. Anderzijds mag SN Brussels Airlines dan sinds vandaag 'gered' zijn, dit is louter symbolisch in schril contrast als schone schijn met valse hoop aangelengd.
En in de rand klokte de Bel 20 zichzelf vandaag af met het beste resultaat, het hoogtste peil sinds maart: geld goes viral als een hefboom.

Reacties