Op Kot # 110 - Noorden kwijt?

Vandaag wederom verspoepeling van 'maatregelen', verplichtingen die iedereen aan zijn laars lapte. Geef toe, het zijn al de anderen. Weet je nog toen niemand op het Vlaams Blok stemde ... toch hadden ze de meeste stemmen ...
Dag op dag toefden we onder een stralende zon in Noordkaap ver van Vlaanderen. Wie had acht jaar geleden dit kunnen denken?
Los van de noodzakelijkheid van excuses .... Zelfs na 190 jaar België kan de staat nog geen gedenkplaat ophangen in correct Nederlands. België is geen land maar een ongefundeerd huis met een onoverzichtelijke structuur in veelvoud van voordeuren maar vooral achterdeuren in combinatie met partijpoortjes. Laat logica leven.

METEN IS WETEN 
Niet één, maar vijf. Zoveel databanken zijn er nu officieel nodig om het contactonderzoek in goede banen te leiden. Dat onderzoek, waarbij callcentra in samenwerking met de mutualiteiten contacten van besmette coronapatiënten opsporen, kende geen vliegende start. De software heeft last van kinderziektes. En nu wordt het wettelijke kader grondig herzien. ...Ook in NYC is men  het noorden kwijt met deze landschapsvervuiling: economie boven gezondheid, hoogmoed komt voor de val.
STAATSBLADSTRUCTUUR
Het plan van burgemeester van Deinze Jan Vermeulen (CD&V) om mondmaskers te verplichten in supermarkten gaat niet door. Er bestaat een decreet die deze uitzonderling wettelijk kan maken. De tijdelijke provinciegouverneur laat weten dat hij het besluit van de burgemeester zal vernietigen. Hij doet dat na een vraag van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem, partijgenoot van Vermeulen en titelvoerend burgemeester van buurgemeente Aalter. Crembo -boven de wet - delegeert een vervangend gouverneur ... omdat er geen federale regering is ook geen nieuwe provinciebaas ...
Iedereen moet wat. Bekijk deze slap ingesproken als gescripte promo en ontdek dat de regering op het einde van de radio-rit een 'stappen-plan' gaat uitrollen. Kosten-baten? Nooit van gehoord; is ook niet van de orde gezien het overheidsgeld is, dat van u en je buren.
KASSA CORONA 
Iedereen heeft tijdens de lockdown wel een sjoemelverhaal horen waaien. Over een kapper die achter neergelaten rolluiken toch doorwerkte, bijvoorbeeld. Peanuts, zo blijkt, want er is sprake van écht grove miljarden misbruiken en grote geldverspilling. De enorme financiële tegemoetkomingen waarmee de Vlaamse en de federale regering over de brug kwamen om te voorkomen dat de economie kopje-onder zou gaan, zorgden ook voor verspilling en misbruik. 'Hier mag niet over gezwegen worden.' orakelen die van de oppositie.
Tja, ze moeten iets doen ter verantwoording van hun belastingsinkomsten zeker?! Op rug van?Rugzakske vullen?
PAKJE PEDANT
Wat als er een tweede golf komt van het coronavirus? Zullen we dan een nieuwe lockdown kunnen vermijden? Een aantal experten is daar niet van overtuigd."Sciensano moet zijn huiswerk beter maken”, zegt Johnny Thijs, de voormalige ceo van Bpost, die nu in de exitgroep zit. Wat doet die dure lobby-netwerker van het eeuwig-verlieslatende b-Post in de GEES? De Post die wel op de beurs boert en geld teveel had om Post NL over te kopen vorig jaar... k moet geen tekening schetsen hoe dienen Johnny zijn postje op de post samen met de poen pedant heeft kunnen pakken ...

Alles komt terug? De Stana Katic-veelzijdigheid in seizoen 3 via Amazon Prime?
BLOW THE CANDLE 
Met gestrekte arm kunnen we u aankondigen dat de genaamde Hoste, Geert vandaag zijn 60ste verjaardag mag vieren. Begon als straatartiest en mimespeler, deed daarna zijn mond open en liet zalen vollopen voor een eindejaarsconference. Maar ook zijn bankrekening .... zie en val verbaasd van je stoel. Dit is geen (h)grap-tjeVroeger was alles beter! Ook na 32 jaar? Old Skool. Rech Out.

Reacties