0p Kot # 129 - Bingo

Voor de twaalfde opeenvolgende dag stijgen de besmettingscijfers als bingo. Een score om te janken.Vis noch vlees, koud en warm tegelijk, het huidige beleid hand in hand met de oppositie schitteren wederom pijnlijk. Een eerste golf geen mondmaskers, deze tweede golf geen contact-tracing. Rode draad in dit dure verhaal: men start onbegrijpelijk laat en op zijn beloop. Telkens weer moet de burger los van de wet zelf ingrijpen. Wederom blijkt dat wat jezelf doet altijd beter blijft. Iedereen kijkt ernaar en doet voorlopig niets, is het koppig gehandhaafd advies.
MOEDER MOMPELT
Vooral de contactopsporing blijft de achilleshiel van het hele systeem. Al maakt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) niet al te veel zorgen. "Het systeem werkt", klonk het gisteren na het Overlegcomité.
NOPPES NURKT
Marc Noppen, directeur van het UZ Brussel: Het werkt niet. Enkele maanden geleden heeft men dit aangekondigd, met een investering van 100 miljoen euro. Ik begrijp dat niet", herhaalt hij. "We hebben in dit land zoveel reisbijstandsverzekeringen. Die hebben infrastructuur, een IT-systeem, zorgkundigen, en alles is GDPR-proof. Waarom hebben ze die niet ingeschakeld en een scenario gegeven. Die mensen doen niets anders, in het toeristisch seizoen bellen ze duizenden mensen per dag.
KARINE KAKELT
Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus in ons land blijft stijgen. In de laatste periode van 7 dagen (11-17 juli) waren er gemiddeld 154 nieuwe besmettingen per dag, een stijging met 66 procent in vergelijking met de vorige periode van 7 dagen. En Karine Moykens, het hoofd van de contactopsporing, wordt gehoord in de coronacommissie in het Vlaams Parlement. Al die uitleg is een maat voor niets want telkens schuift men schuld door.
RECHTS RUKT
De stemplicht bij de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen in Vlaanderen wordt afgeschaft. En de burgemeester wordt rechtstreekser verkozen. De man of vrouw met de het meeste voorkeursstemmen in de grootste partij van de coalitie wordt automatisch burgemeester. Dit laatste zinnetje moet je vooral twee keer lezen…. Nog belangrijk: de lijsttrekker van de grootste lijst heeft veertien dagen lang een exclusief initiatiefrecht om een coalitie te vormen. En het voordeel van de lijsstem valt weg. Goed idee? Typisch Belgisch dan weer… in Brussel en Wallonië blijft de stemplicht wel.
SOMERS SOLDEN SCOORT 
Zoveel idealisme van mon-chichi Bart Somers doorgewinterde vensterraam-politicus is ontroerend. Maar; “als de vos de passie preekt, boer let op je kippen” denk ik dan.Rechts haalt te veel stemmen en kijk ineens is het niet meer verplicht. Dit land is uitverkocht en ten dode opgeschreven met opnieuw een politieke manipulatie. Want schets de aanwezigheid van de liberalen: als partij altijd een minderheid maar nooit naast de politieke pot gepakt.

Reacties