Oplijsten

Mijn notepad ligt dezer dagen niet verder of korter binnen handbereik. De Action A4 gelijnde schrijfblok van 100 pagina's goed als transitie-lijst tussen twee decennia: GTD verhuis van 19 naar 20.
Zo verneem ik dat Bart Jan Depraetere naar Joe verhuist dit voorjaar. De laatste original en ancien van Q-Music mag nu Leen D haar gat vullen. Het 'te-oud-voor-doelgroep' heeft nog lang geduurd maar de automatische piloot en cruise control van thé creative mind haalden de bovenhand bij Deckers destijds. En dat het huidige social-media-grut van Q-jocks niet in de avond/weekend-uren wil werken zal daarbij ook een key-rol in gespeeld hebben. Het nieuwe jaar, elke keer anders maar toch zo voorspelbaar vanzelfsprekend. Neem nu, de debiele drukte van menig 70+personen aan de bankloketten en automaten, panisch op zoek naar hun spaarboekje, naar hun interest,  of er nog 'iets' lag doelend naar hun afschriften. Net alsof er oudejaarsavond een oud mannetje in een stofjas de 'bonus' aan het becijferen is. Een steriel seniel scenario de dementie voorbij maar gekloot ben je ook in 2020 door de motor van deze aarde: geld, de onzichtbare hand die onze samenleving stuurt, it makes it go round. Geen kunst om voorkomend rotte rente-appel uit je korf halen vervangen door rijpere blijft louter lulkoek.

Vinger aan de pols zijn 'De rijkste Belgen', een site die draait om de feiten in de rand, het wel en wee in ka$$a-land. Hierbij hun nieuwjaarsbrief, alle kwartalen ten spijt maar wie zijn ze, wat bezielt hen, waar wonen en werken ze, .... Zie es wat Jambers hiermee geschoven heeft of Geert Hoste zijn zalvingen.

Het voorbije jaar hebben 1,5 miljoen mensen onze website De Rijkste Belgen bezocht, samen goed voor 1,8 miljoen bezoeken. In datzelfde jaar heeft onze redactie bijna 1.000 artikelen gepubliceerd met nieuws over het wel en wee van de Rijkste Belgen. Ons overzicht van vermogende Belgen omvat ondertussen bijna 650 families. Maar wie bent u? Eén op de twee lezers is tussen 25 en 45 jaar oud. 62 % is een man, 38 % is en vrouw. 80 % woont in België, 10 % in Nederland en 5 % in de Verenigde Staten. Eén op twee gebruikers leest ons op een mobiele drager, één op twee op een desktop. Maar bovenal, u bent geïnteresseerd in de wereld waarin u leeft, in nieuws over geld, economie, vastgoed, macht en maatschappij. Onze redactie wenst u een mooi, gezond en inspiratievol 2020 ~ 03 januari 2020

Elke start kent zijn begin maar niet zijn afloop op ééntje na: € 6 was de winst van een kerstkado krasloten van de Nationale (k)Loterij. De overige € 9 gaan hun grote gedeeltelijk overheids-vetpot in.

Reacties