Maakt Niet Uit

Jan Hesp I werd geen ezelsdracht maar kostte toch vier maanden salaris. Hoe doorzichtig de dubbele agenda, netjes volgens de kalender gepland, ideaal voor het federaal vervolg dat tegen kerstmis wel klaar zal zijn. Het nieuwe zo symbolische jaar 2020 zal iedereen wederom nog meer genaaid kunnen starten. Een regeerakkoord van meer dan 300 blz ... welke burger gaat dat controleren op correcte uitvoering! Na één bladzijde wist ik het al, ongehoord a-sociaal in veelvoud maar daar ligt niemand van de gebuisde Open VLD en CD&V-ers van. Beke en bende verloren samen met geile Gwenny in mei voldoende stemmen om niet verkozen te worden. Hoe slechter je examen, hoe meer punten. God en ene pot. Edoch. Ondraaglijke Lichtheid. Verklaar me eens dat een verliezend voorzitter van CD&V nu plots zelfs drie ministers mag aanleveren samen met het tweede sterkste postje? Misschien omdat het een vrouw is! Of waarom stoot NVA immigratie van zich af  ... vanwege de vele bla-bla weinig De Wever boom-boom? Verdeel en heers.


Er moet alvast goed aan verdiend zijn als bijvoorbeeld de CD&V-achterban met 495 ja en 61 neen het regeer-akkoord voor hun partij gisterenavond goedkeurden ...
De Metropool-stadsschouwburg zat nokvol met meer dan 2000 schatplichtige NVA-harlekijnen.
Ook bloosden de partijcongresleden vandaag een uitverkochte Brusselse Bluepointzaal blauw. Elke verkiezingen verliezen Open Vld en toch slagen ze er altijd in middels de ontelbare achterpoortjes voor wat business-seats in de beleidtribune. Democratie dient daarvoor, niet? Over het nut en nadeel van de ironie voor het leven. Ilja Leonard Pfeijffer snapt het nieuwe politieke plaatje. Elites komen en elites gaan. Maar de particratie blijft bestaan. Los van de inhoud: wat een boeltje is het regeerakkoord. Rommelige opmaak, willekeurige witregels, verschillende lettertypes door elkaar, soms hopen opsommingstekens en soms geen, en géén inhoudstafel. Ongelooflijk... De kiezer werd belogen!Wie had dat verwacht? (ik) 'Geschiedenis laat zich niet canoniseren tot absolute en eeuwige waarheid. Een officiële versie van het verleden opleggen, is typisch voor totalitaire regimes.'(Bart De Wever 2002)Maak dat de zwakste het mes op de keel staat.Hiep hiep hoera voor de Vlaamse Verdeelstaat! Ledenvergaderingen ter elfde uren samengeroepen waar men, op basis van een korte samenvatting een document van 300 bl. waar maanden aan gewerkt is, zijn goedkeuring moet geven. Dat is toch het schoolvoorbeeld van particratie. Liesbeth Homans als voorzitter van het parlement. Dat wordt elke week het vragenuurtje eindigen met een tournée général.

Reacties