Zot hè

Dat ze in de klas van Aruna De Wever zit werd door de MILF mama bestempeld als wereldwonder. Haar dochter weerspiegelde afgelopen week wat leeft onder de pubers. Ik snap nu dat doelloosheid de letterlijke gemene deler is die door mobiele media een draagvlak heeft. Nauwelijks Nederlands, veelal slang zonder werkwoorden. Kreten kakkelen als baseline. Zot hè na elk statement voor zover er van enige logica sprake was in het geheel.
Elders ondertussen van hetzelfde laken maar dan een andere dure burgerbelastings-broek ... Wat ook de uitkomst wordt van de ultralange Vlaamse preformatie van Bart De Wever, sinds de verkiezingen van 26 mei is één zaak duidelijker dan ooit: onze politieke partijen zijn bovenal uit op macht. Of het nu de klassieke partijen zijn of de zogenaamde zweep- of taalpartijen: bij iedereen is 'erbij zijn' misschien niet het enige maar wel het eerste waarom het draait.
Lange formaties waarin verschillende partijen hun rol spelen, zijn natuurlijk geen unicum. In 1987 en 1988 was er al de spreekwoordelijke 'Sire, geef mij honderd dagen'-regeringsvorming van Jean-Luc Dehaene (CVP). Na de verkiezingen van 24 november 1991 ('Zwarte Zondag') duurde het tot 7 maart voor een nieuwe regering de eed aflegde. En in 2010-2011 haalde de formatie van 541 dagen zelfs het Guiness Book of Records. Andezijds worden er hand in hand nog meer machtsspelletjes uitgedokterd door de banken-lobby. De internationale aandelenbeurzen gingen de voorbije dagen flink lager. In Europa en in de Verenigde Staten daalden de koersen zo’n 6%. In een aantal groeilanden waren de koersdalingen nog meer uitgesproken. Begin van een trendbreuk of een tijdelijke correctie? De beleggingsstrategen van banken werpen hun licht op de huidige situatie. Met hun snel gemaild artikel met extra duiding willen ze de belegger zalvend geruststellen dat de bank als pater familias beschermt. XOXO. Mensen worden en willen gepluimd worden door maatschappelijke structeren. De met Logo-blokjes gebouwde Toren van Babel in het Oostenrijkse Melk deed me spontaan aan deze gang van zaken bevestigned herinneren Investeer daarom beter je geld in iets tastbaars ... YOLO How cool is da!

Reacties