V-erfgoed

Op 31 augustus 2019 sluit het 192 Museum haar deuren. Bronnen melden aan Spreekbuis dat tussen Stichting Norderney en Beeld en Geluid gesprekken lopen om het gehele audio-archief van de zeezender onder te brengen bij Beeld en Geluid.

De fysieke collectie van de stichting gaat hoogstwaarschijnlijk naar RockArt. Stichting Norderney wil de informatie niet bevestigen noch ontkennen. Beeld en Geluid heeft aan Spreekbuis gemeld dat zij in gesprek zijn met de stichting. ‘Het klopt inderdaad dat we hebben een aantal gesprekken hebben gevoerd, maar er is nog niks concreets hierover te melden. We wachten nog op een inventarisatielijst, zodat we kunnen bekijken of en wat we eventueel over kunnen nemen.‘, aldus de woordvoerder van Beeld en Geluid.
Waarom niet meteen UNESCO-werelderfgoed aanvragen? Volledige archief in buik van Norderney, alles netjes in één locatie. Tja, 31 augustus, het is elk jaar hetzelfde maar dan anders. A never ending story met dezelfde kleuren anders ingekleurd is ook kunst.

Of reis het geluid achterna, Wanderlust anders .... beluisterd.Een kleine tip voor de tocht richting Nieuw Zeeland next year?Alvast high five down under, hand in hand met Split Enz. En dichter bij huis ...  ze zijn er nog steeds hoor

Reacties