End of summer 2019

Drie depressies, een burn-out, de zelfmoord van zijn moeder. De geest van nachtelijk radionieuwslezer Chris Van den Abeele heeft enige craquelures. Toch blijft hij gulzig in het leven staan. 'Ik wil niet braafjes in de pas lopen.' (Knack 29.08.2019)

De clichés achterna: komkommernieuws tijdens laatste vrije week, de school lonkt. Derde hittegolf versus opwarming van aarde, de treuzelende toppolitici leiden een land lijdend zonder regering ... Het is allemaal zo voorspelbaar, je kan je klok ijken.

Tussendoor viel volgende op:
  • 'Over de toekomst van België praten met N-VA is alsof je over dierenwelzijn praat met een stierenverchter' (HBVL, blz. 8 - Frédéric Daerden, PS-zoon van Michel) 
  • Overigens is klimaatmeisje Kyra in tegenstelling tot Anuna geen puberende scholier maar een hogeschoolstudente met enig kritisch inzicht. Waardoor ze zich bijvoorbeeld liet ontvallen dat ze wel begreep dat mensen voor het Vlaams Belang stemmen, en dat die Pukkelpoprel met leeuwenvlaggenverbod totaal van de pot gerukt was. Inclusief tegenstrijdigheden in de persverklaring van Anuna, die verzekerde dat ze ’s nachts belaagd werd en toch rustig kon doorslapen, om dan de dag nadien klacht in te dienen tegen bedreigingen van mensen die ze niet gezien of gehoord had. (Acta Sanctorum - Exit Kyra 28.08.2019)
  • 'Net als Michel laat Reynders niet alleen zijn partij maar ook het land voor dood achter' (Knack Ewald Pironet 29.08.2019) Didier Reynders had vele bijnamen, maar geen enkele flatterende. Als student rechten aan de Universiteit van Luik werd hij al Bébé Requin, babyhaai genoemd, naar een liedje van France Gall. In de loop der jaren werd dat aangevuld met Teflon Didier, Machiavelli van de Wetstraat, Cynische IJsberg en Smiling Assassin, lachende moordenaar. Twintig jaar was de Franstalige liberaal onafgebroken minister, eerst van Financiën (1999 - 2011) en daarna van Buitenlandse Zaken (vanaf 2011). Sinds 2004 was hij vicepremier. En nu wordt hij door de regering voorgedragen als Europees Commissaris - eindelijk heeft hij zijn zo begeerde internationale topjob. Zou Reynders uitzicht hebben op een mooie portefeuille en komt hij in aanmerking voor het vicevoorzitterschap van de Europese Commissie?
Wat verderop een herexamen van intern schuiven en buigen:
  • Blauwe Gwennie Rutten moet snel weg volgens Quickie
  • Meryame Kitir overweegt het rood-voorzitterschap nu de partij de bodemkoers heeft bereikt: solidariteit gesponsord met belastingsgeld!
  • Groen pist naast de pot maar verandert dat iets aan de impasse? voor Groen is er geen plaats in de huidige paars-gele piste van informateurs Vande Lanotte en Reynders. Alles blijft bij hetzelfde alleen de rekening ontploft

Reacties