Altijd prijs

Het hele jaar rond is het draaien en keren voor de beste positie. Kermis continue. Didier Reynders (MR) is officieel voorgedragen als Belgische eurocommissaris. Zo plots? Neen, federale formateur was slechts schijn. Wie gelooft nu immers in twee politiek gebuisden: Vande Lanotte voor Vlamingen en Reynders voor de rest in de rand van België. Federale clubliefde? Neen, ze vluchten allemaal naar goed betaalde fin de carrière job. Zelfbediening jazeker. En wie is de vrouwelijke kandidaat, er moest toch een vrouw en een man worden voorgedragen,niet?
Militair: 1200€ voor z'n leven te riskeren,
Brandweerman: 1800€ voor een leven te redden
Leraar: 1400€ voor u klaar te maken voor het leven
Arbeider: 1300€ voor u naar de klote te werken
Dokter: 2200€ voor ons in leven te houden
Minister: 15000€ om'n ander z'n leven naar de te helpen
Euro-CommiSSaris: de waarheid ligt in het midden

Lobbyisten à la Reynders - die nooit iets verwezenlijken in hun functie - zijn nutteloos en hebben geen input. Deze federale regering, die geen enkele democratische legitimiteit heeft, begint steeds meer te lijken op een uitzendkantoor voor ministers in lopende zaken. Normaal gezien gebeurt de aanduiding van een Eurocommissaris bij de vorming van een nieuwe federale regering. Maar die regeringsformatie is nog niet eens begonnen.
Oppositie noemt de aanwijzing van Didier Reynders een pure schande en onaanvaardbaar maar vergeet dat er nu een andere plaats op de kermiscarrousel vrijkomt. Roulez, roulez, ze zitten erin en ze moeten eruit tijdens deze fijne augustusfoor. Nooit beter bediend dan jezelf, dacht ik altijd tijdens onze vele vluchten samen naar NYC: Didier nam alle 30 SN business-seats met zijn drietalig kabinet in, terwijl ik zijn voetbalploegske telkens telde op voltalligheid in wijlen Econpmy Plus, de huidige Privilege op hun nieuwe voorjaar 2019-A 330 Boeing. Het kostenplaatje, de eco-afdruk, de kosten-baten-analyse zullen je niet verwonderen als onverantwoord.

Reacties