Flight in mind

Hollandse vrouw (links witte pull)  zong spontaan Amazing Grace ...
Vandaag worden op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation van Maalbeek de 32 slachtoffers herdacht van de aanslagen van 22 maart 2016. De dagen, maanden en jaren daarna waren voor de nabestaanden een hel gezien ze op die drie jaren beseften dat ze door vele instanties psychologisch en vooral financieel in de steek gelaten werden. Het gekende van kastje-naar-de-muur-lul-verhaal-zonder-einde ... In totaal vielen er 32 dodelijke slachtoffers en ruim 300 gewonden. Drie jaar na de aanslagen is er nog geen proces geweest over de aanslagen. Het federaal parket hoopt dat het proces over de aanslagen volgend jaar kan starten, maar dat is nog geen zekerheid.
"Flight in mind" stond voor de aanslagen nog in de vertrekhal van Zaventem.

Een bezinningsmoment zal gehouden worden aan de Memorial Garden, de herdenkingsplaats waar dit kunstwerk staat.
Daarnaast valt het op dat het Belgische beleid onbekwaam onbewust blijkbaar nietsvermoedend faalt in berichtgeving: waarom moet je in de media melden dat er een verhoogd toezicht is in verband met eventuele dreiging?
Dat is toch de melk bij de kat zetten. Dat een Hollands slachtoffer na de minuut stilte 'Amazing Grace' zong verbaasde me daarom niet.

Reacties