Zelfbediening for dummies

Als gewezen gouverneur destijds door N-VA voorgedragen als onafhankelijke kandidaat was Jan voordien gedelegeerd bestuurder van het Festival van Vlaanderen Brussel en Gent.
Tot onlangs dweepte hij met de N-VA nu draait ie zijn jas richting CD&V en stelt zich als gewezen gouverneur van Oost-Vlaanderen kandidaat bij de 26 mei-verkiezingen als eerste opvolger op de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen. Is dat niet waar Joke Schauvliege zich tevens kandidaat zal stellen als stemmenkanon-ronselaar? Hoezo!

Pieter De Crem - ontslagnemende mini-ster van Veiligheid, heden mini-ster Binnenlandse zaken (CD&V) denkt dus dat deze pensioengerechtigde 65 jarige jassendraaier Jan Briers niet te oud is om ‘connectie te maken met de jeugd’. Hoezo Crembo, verduidelijk!

Hij heeft een hele grote feeling van wat er bij jonge mensen leeft. Dat kan ook niet anders want hij komt uit die culturele wereld die zijn bakermat is, waarin jong en oud en vernieuwing voortdurend altijd een stuk metafoor zijn …. (Pieter De Crem in VTM nieuws 2019.02.10 - 13u)

Hou het maar volgende maanden in de mot: alle gepistoneerde kandidaten voor verkiezingen 26 mei zullen zich ferm focussen op onze toekomst of de jeugd & hun klimaat (be) kommer-kindje.
Diezelfde jeugd zal ooit de politieke lijsten moeten (ver) vullen en de gevolgen (ver) dragen van hun huidige jeugdzonde ‘klimaat’. Hoezo!
Dat men zich heden elke donderdag brossend meer in eigen voeten schiet zal dan wel duidelijk worden in begroting en belastingen. Hoezo, gebrosd en gebuisd!

Vorige week had Crembo 'toevallig' in de Wetstraat-wandelgangen laten vallen dat staatsveiligheid 'een klimaat-dossier' geopend had ... Boerinneke Joke trapte denkelijk naiëf in deze 'goedgelovige gedachtengang uit eigen rangen' maar wel (weliswaar met lichte dwang gedwongen) ontslag tot gevolg. Broeder of zustermoord binnen een politieke zuil is oud zeer in zelfbedieningstechnieken ... for dummies. Hoezo, en wat over 'de revolutie van de redelijkheid'.

Vergeet Crembo, Beke & Boys, vergeet Poetin, vergeet Trump: Xi zal de grootste invloed op het toekomstige leven van onze protesterende jeugd hebben. Xi Jinping (65), president van de Volksrepubliek China, is geheelonthouder, kijkt graag naar 'Saving Private Ryan' en 'The Departed' en zou zijn opgegroeid in een grot. Revolutie? Hoezo!

Reacties