i-Blur

Vandaag (nog online) te lezen via de site van P-Magazine,
het artikel hier letterlijk gedeeld in case of ...

Zo idioot zijn ze bij Belgisch Ministerie van Binnenlandse Zaken 
Al kan de schuld ook bij de Vlaamse Overheid gelegd worden natuurlijk. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle) liggen momenteel in de clinch met Google. Het ministerie heeft  gevraagd om luchtbeelden op Google Maps van Doel kerncentrale te blurren.

De reden? Meneren – en/of mevrouwen – met minder goede bedoelingen kunnen de beelden makkelijk terugvinden op het wereldwijde web, waardoor dit een risico zou vormen voor aanslagen. Google liet weten dat ze niet van plan zijn om de beelden te blurren.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken en FANC zijn niet van plan om het zo te laten. Die beelden moéten geblurd worden en daarmee basta. Momenteel zoeken ze naar manieren om Google juridisch te dwingen de kerncentrales van Doel en Tihange te censureren. Logisch ook: er moest maar eens een terrorist op ideeën komen.
Maar weet je wat minder logisch – en eigenlijk zelfs idioot – is? De Vlaamse overheid heeft de website Geopunt Vlaanderen, waarop je de kaart van Vlaanderen tot in detail kunt bekijken. Met een simpele druk op je muisknop, kan je die kaart omzetten in satellietbeelden. En je kan ook inzoomen op de kerncentrale van Doel.
Haarscherp én ongeblurd.


In de reacties lees ik verder volgende opmerkelijke meerwaarde: 

En van waar zouden de beelden van Geopunt Vlaanderen dan wel komen? Van een eigen satelliet zeker niet. Idioot artikel (volgens Frank Van Steenkiste)

Niet dus 😉
Informatie Vlaanderen geeft jaarlijks de opdracht om een gebiedsdekkende middenschalige orthofotobedekking van het Vlaamse Gewest, inclusief het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, aan te maken. Deze opdracht verloopt in 2 fasen: eerst het realiseren van digitale fotografische luchtopnamen in het wintervliegseizoen met een grondresolutie van 17cm en, vervolgens, de productie van een orthofotomozaïek met grondresolutie van 25cm. Dit product is een compilatie van de meest recente orthofotomozaïeken die voor ieder deel van dit gebied beschikbaar zijn en wordt bijgewerkt telkens er een nieuwe deel ingewonnen is. Het product wordt aangevuld met een dataset 'vliegdagcontour' die voor ieder deel van de compilatie de opnamedatum weergeeft. (volgens Peter Pepermans)

De waarheid zal zich dus ergens in het midden liggen ... 

Kazernes van defensie zijn wel geblurd dus zo slecht zijn ze nog ni bij Geopunt vlaanderen. Er zijn ook nog miljarden mensen die niet weten dat "geopunt vlaanderen" bestaat. Google daarentegen... (volgens Pascal Van Lunter)

ANYWAY 
tussendoor deed ik niet de deal van de dag bij Albert één kopen, twee gratis Hein maar bij Boekenvoordeel.
Het pakket Zuckerberg, Gates en i-Steve stond geprijsd voor € 4,99, aan de kassa kocht ik het trio voor € 3,98.
En dat terwijl je i-Steve ook los kon kopen voor € 3,99 ... dus nam ik de 'concurrentie' er zonder wroeging bij.

Reacties