Mr Propre

Wie gisteren op Canvas Terzake afstemde, was bevoorrechte getuige van de boksmatch tussen twee zwaargewichten: in de ene hoek stond Kathleen Cools, sinds jaar en dag fileermes bij politieke duidingsprogramma’s van de VRT. In de andere hoek de nieuwe posterboy van extreemrechts en kersvers lijsttrekker voor Vlaams Belang Dries Van Langenhove. In de figuur van Dries Van Langenhove wordt een bokshandschoen aan de borst gekoesterd. Met zijn kandidatuur probeert Drieste Dries of DD (naar analogie met SS ...) de parlementaire onschendbaarheid te veroveren, maar tegelijk wil hij zijn imago als metapoliticus niet besmeuren. Via het Vlaams Belang zonder partijkaart @ your service ... kan alleen in hellhole Vlaanderen. Gelukkig zie ik met mijn gloednieuwe grijze Action reserve XPLO-bril 2.0 van € 0,99 de wereld in zijn juist perspectief. Grijs als camouflage voor de grijzende manen en de grijze massa die weet dat de waarheid in de grijze twilight zone ligt ergens tussen wit en zwart. Dries Van Langenhove is een fenomeen. Vlaanderen leerde hem kennen als de man die het niet normaal zei te vinden dat transgenders als Bo Van Spilbeeck vandaag het nieuwe normaal zijn. Storm oogstte hij toen 'Pano' een gênant portret schetste van Schild & Vrienden, de rechts-conservatieve jongerenbeweging waarvan hij de eindbaas is, zoals dat daar heet. En vorige zondag hield hij een bevlogen speech op de Mars tegen Marrakesh. "Journalisten, uw tijd is voorbij", klonk het. Oei, als dat maar goed komt want media is het opium van het volk. Gelukkig hebben we nu onze eigen Jeanne d'Arc of beter 'de Leeuw van Vlaanderen'. Benieuwd hoe deze hype gaat hyperventileren, evolueren, wie zich er zoal allemaal overal gaat mee moeien, welke spelletjes er zullen gespeeld worden, ... Allemaal interessant om volgen maar tijdrovend voorspelbaar en is deze Mr. Propre dat waard? Neen, ik denk van niet. Er zullen alleen maar meer sociale en andere politieke achterpoortjes open gaan om te verdwalen, vluchten of te graaien in de ontstane zelfbediening.
MAAR elke medaille in deze maatschappij heeft een keerzijde ...
“Jullie spreken enkel van ‘groene economische groei’ omdat jullie bang zijn anders onpopulair te worden. Jullie spreken enkel van vooruitgang met dezelfde slechte ideeën die deze puinhoop veroorzaakten, zelfs wanneer aan de noodrem trekken de enige juiste oplossing is. Jullie zijn niet volwassen genoeg om de waarheid te zeggen zoals ze is. Zelfs die last laten jullie aan ons, kinderen, over.”
Ijdele hoop al dan niet, het haalt op termijn allemaal niks uit. Jawel, zeker als je kersvers Lydia Peeters via een smartphone-video ongeloofwaardige onzin hoort kelen in de zin van 'dat neem ik mee'. Holle woorden eigen aan politiek.
UPDATE het kiezersbedrog, het no-respect van de politici kent een vrije loop sinds het Marakesch-akkoord. NVA laat zich hierin weer 'kennen': Bart De Wever wil na moeizame installatie A'pse gemeenteraad nu plots naar Brussel na 26 mei-verkiezing ... en ook muileman JM Dedecker zocht en vond als 'onafhankelijke' onderdak bij datzelfde NVA en kiest naast burgemeester-verradd ook vaandelvlucht naar Brussel ...
Laat ik je helpen met een opfrisbeurt: NVA is de nieuwe naam voor Volksunie, een politieke partij die zowel tijdens Wereldoorlog I en II 'meewerkte met de Duitse Nazi-vijand. Collaboratie is pasmunt.

Reacties