Alibaba

Vanaf deze week start de eindejaarsrush naar kado's en andere koopjes. Hier hebben we alles al binnen, de volledige buit ligt onder de 20 jarige (12.12.1998 of 1999 BEF destijds) boom. Ondertussen ...
Onderschat nooit geen Amerikanen in business. Vraag dat maar aan Jo Lernout en Paul Hauspie. Binnenkort misschien aan Marc Coucke. En nu al aan premier Michel en koning Filip. De Chinese distributeur en internetreus Alibaba, in handen van Jack Ma, ging 1,5 miljard euro investeren in een Europees distributiecentrum van 350.000 m². Na veel gelobby van precies onder meer premier Michel en koning Filip komt dat project op de luchthaven van Luik. Maar nu blijkt dat de Amerikaanse koerierdienst FedEx razend is over die Luikse beslissing. Op hetzelfde moment lekt in de pers dat Alibaba slechts 75 miljoen euro gaat investeren in Luik, goed voor slechts 150.000 m². Luik gaf wel al zijn ‘premium’ gronden aan Alibaba en Jack Ma, ten nadele van de Amerikanen. Wordt dit een schatkamer voor de Belgische werkgelegenheid of zijn er 40 rovers aan het werk? 
ANDERZIJDS
"Met de aarde kan je niet echt blijven onderhandelen"
Cineast en klimaatactivist Nic Balthazar reageert met gemengde gevoelens op het akkoord dat men in Katowice sloot over het klimaat.
Oeps, mail te laat gekregen! 
Vlaanderen toont zich inzake klimaat van zijn achterlijkste kant.

Reacties