VRKLL

Tot vervelens toe: elke woord voorafgegaan met de letter t is er eentje TE-veel. De aarde met zijn natuur en milieu gaan tenonder wegens TE-veel. Mens/maatschappij zijn hiervoor verantwoordelijk. De mens zelf als individu gaat persoonlijk er onderuit wegens TE-veel. In beide gevallen is het voor mij duidelijk dat VRKLL of overkill het nieuwe leven zal worden. Zoals delen het nieuwe vermenigvuldigen.
Kunnen, moeten we er iets aan doen om de wereld zijn hachje te redden? Neen, de huidige situatie met het logisch voorspelbare scenario is een deel van evolutie naar een andere muteerbare wereld. Het doemdenken oort negatief maar is rauwe realiteit. Aanvaardbaar of niet? Je moet alvast onderstaande als onzin, als doekje voor het bloeden beschouwen, zowel inhoud als prediker ten brode Belet ...
Vandaag komt de Europese Commissie met een nieuw klimaatplan op de proppen dat ambitieuzer zal zijn dan de eerdere plannen. Tegen 2050 zal Europa klimaatneutraal moeten zijn: netto geen broeikasgassen meer. "Een gevoelige aanscherping van de amibities", stelt Europees Parlementslid Ivo Belet (CD&V). Al beseft hij ook dat er werk moet worden gemaakt van een maatschappelijk draagvlak voor de klimaatmaatregelen.

Reacties