Poppy

Oorlog is er sinds Adam & Eva! Ook zij konden zich niet vinden in een compromis, iemand wou het laatste woord. De appel werd een symbool, een vergiftigd geschenk, een dogma voor mens en aarde. Oorlog hand in hand met geloof. Het ene vergoeilijkt het andere telkens op rug van. Leidt religie tot oorlog of tot vrede is de juiste retoriek daaromtrent. De oer-wet is die van de sterkste en daarom is oorlog overleven, door mens gemuteerd van een dierlijk instinct.
Bedenk nu na 100 jaar dat zowel pro als antagonist schuld heeft aan elke oorlog. Alles heft zichzelf op zelfs een ophefmakende klaproos is vogel voor de kat. . Voer voor ... poppys. De rode staat voor oorlog, de witte voor vrede. Nooit meer ten oorlog als disneyficatie!  Sereen herdenken of platte W- Vlaamse commercie onder het eeuwige juk 'we will remember them' - Siegfried Sassoon Aftermath
De klaproos is het symbool van de Groote Oorlog en ontstond uit het idee dat de plant groeide op plaatsen waar een soldaat sneuvelde. Een mooie gedachte, maar in realiteit heeft de massale groei van klaprozen op slagvelden alles te maken met de verwoesting van die velden door de vele granaten. Een klaproos groeit makkelijk op omgewoelde of vervuilde grond.

Reacties