i-nfl@tie?

De opmerkelijke beslissing van Tim Cook om vanaf nu geen aparte verkoopcijfers meer te geven voor de iPhone, bevestigt het vermoeden dat het vet van de soep is voor het paradepaardje van Apple. De belegger is er alvast niet gerust op en stuurde het aandeel flink lager. In één klap zag Apple ruim 65 miljard dollar aan beurswaarde in rook opgaan. Het verliest zo'n 7 procent en zakt door de grens van 1.000 miljard dollar beurswaarde.VERANTWOORDEN
‘Er staat 264 miljard euro op Belgische spaarboekjes. Hoe is het mogelijk dat de staat geen initiatieven neemt?’, zegt Etienne Cooreman, de peetvader van de kleine belegger. Tijd om de brave burger wederom extra te pluimen met de eindejaarsbegroting in het vooruitzicht. De traditionele eindejaars, en klassieke kassaklus-truuk.
De Bel20 steeg deze week 4,4 procent. Het is al 5 jaar geleden dat de index zo'n week kon neerzetten. Toeval of gecontroleerde correctie?
INGEDEKT
Hij struikelde in 2013 over de Arco deal en zat daarna ongelukkig te zijn in de kunstmatig in leven gehouden Senaat. CD&V-er Steven Vanackere vanuit die woestijn naar best betaalde job, maar van alle kanten onder vuur. Plots is de oppositie-politiek pro-femina en duikt een genderquota op. Dat De Croo zich zorgen maakt over het geslacht van de benoeming en niet over Vanackeres rol tijdens het Arco-debacle is het meest tenenkrullende aan heel dit gedoe. De prioriteiten zitten weer juist ... en ondertussen heeft ontslagnemend nv NBB-directrice Marcia De Wachter haar $chaapj€s op het droge via bvba Brain@Trust. Ze heeft er geen gras laten overgroeien!
ONDERWEG
Follow your heart, it knows the way. Maar een dagelijkse portie gezond verstand is twee!
UPDATE - $
  1. Nationale Bank is ook: 7 directeurs met toplonen tussen 489.000 en 337.000 euro. 10 regenten, 26 onderdirecteurs, 149 ‘senior’ medewerkers. In 2015 schreef de Nat. Bank dat loonkostenhandicap en overheidsuitgaven te hoog zijn. Vermoedelijk ging het niet over de eigen werking. (2018.11.03)
  2. Steven Vanackere, een ACW-er, gaat directeur worden bij de Nationale Bank die oa toezicht houdt op alle financiële spelers. Dat 800,000 gedupeerden van Arco door het ACW hun geld kwijt zijn is iedereen vergeten? (2018.11.04)
  3. De federale regering haalde via haar fiscale regularisatie al 1 miljard euro aan zwart geld op, wat al 326 miljoen euro aan inkomsten voor de schatkist opleverde. (2018.11.05)  nvdr: en wat met die overige 674 milhoen euro? Vestzak-broekzak zekers!
  4. De benoeming van CD&V'er Steven Vanackere tot directeur bij de Nationale Bank blijft de gemoederen beroeren. Indien zijn benoeming wordt bekrachtigd, zal er geen enkele vrouwelijke directeur bij de NBB zijn. De druk op CD&V om alsnog een vrouw te vinden, neemt toe, nu ook minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) de kwestie 'een legitieme discussie' noemt. (2018.11.05)
  5. Een luxe onderkomen voor pluimvee (2018.11.03)
  6. Premier trekt benoemingsdossiers Nationale Bank naar zich toe (2018.11.05)
  7. Ondertussen elders ....ken je het Belgische Nationale Bank museum?
  8. En zoals te verwachten was ... op de dag van de Dynastie 15.11.2018 bevestigde het kernkabinet van de regering de benoeming van tsjeef Steven Vanackere tot directeur bij de Nationale Bank. Een hervorming moet dan daarna maar zorgen voor meer vrouwen in de NBB-top. Net alsof die functie zo snel vacant zal zijn. Daar zijn ze bij CD&V al eeuwen goed sinds het beloofde land nl met beloftes. Gelukkig is het einde voor iedereen gelijk.
  9. Eind goed al goed? 

Reacties