Mighty Minerva

Minerva, godin van de wijsheid en het verstand, staat aan de ingang van de Nationale Bank. En de politiek zet er heden zijn pionnen uit.
  1. De MR benoemt Cédric Frère, kleinzoon van Albert Frère, tot regent van de Nationale Bank. 
  2. N-VA benoemt Edwin De Boeck, hoofd van de studiedienst van de partij, tot regent van de Nationale Bank. 
  3. CD&V benoemt Mia De Schameplaere tot directeur van de Nationale Bank. 
En ze dronken een glas, ze pisten een plas en alles bleef zoals het was. (lees meer)
Wat verder in dit land van 1000 wetten en 2000 uitzonderingen:
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft de vroegere Europese commissaris en Open VLD-politicus Karel De Gucht voorgesteld te onderhandelen over een dading in zijn belastingzaak. Het dossier heeft betrekking op 1 miljoen euro, een bedrag dat in 2005 op de bankrekening van de toenmalige zakenadvocaat Karel De Gucht terecht kwam en waar die volgens de BBI geen belastingen op betaalde. Volgens de advocaat van de liberale politicus is zijn cliënt echter niet geïnteresseerd in een dading omdat hij er van is overtuigd dat hij de zaak zal winnen. De Gucht recycleerde zichzelf ondertussen in het zakenleven onder meer als bestuurder van de staalgroep Arcelor Mittal en de telecom groep Proximus.

Begin vorig jaar raakte dan weer bekend dat de BBI nog een tweede rechtszaak heeft geopend tegen De Gucht en zijn echtgenote. Ze moeten zich verantwoorden waarom ze verliezen van hun Toscaanse landbouwbedrijf Agricola La Macinaia hebben gebruikt in hun Belgische aangifte om hier minder belastingen te betalen. (lees meer)

Wanneer opent Tax On Web zijn deuren dit jaar voor De Gucht?

Reacties