vrijdag 24 november 2017

Roetveeg Vrijdag

Het is vandaag Black Friday, een dag vol superkortingen, een traditie overgewaaid uit de Verenigde Staten. Ook in ons apenland bieden winkels vandaag grote kortingen aan. Toch moet je goed opletten voor gesjoemel met deze prijsdalingen die in feite geen korting zijn. Wie op koopjes jaagt via het internet moet waakzaam zijn, want hackers maken misbruik van de hype Black Friday om je op te lichten.
Een ezel stoot zich nooit een tweede keer als dit eerst leest.
Ik ben overtuigd dat 99% van de maatschappij in het cult-kaderje van deze (en vele andere) hype verdwaalt is. Framing on friday!
Het "ik-voorop" egocentrische denken doen en laten cumuleert als sociaal aanvaardbaar. Blind navelstaren als nieuwe norm werken deze tendens bij steeds meer simpele zielen stiekem onbewust in de hand. Prijs je gelukkig dat je deze donderpreken nog kan lezen want email is vandaag blijkbaar uit den boze. Wie verzint het allemaal?
Zet je e-mail uit voor de tiende keer e-mailloze vrijdag.
Iedereen wordt opgeroepen om zo weinig mogelijk e-mail of andere digitale communicatie te gebruiken. Want werknemers besteden een kwart van hun tijd aan e-mailen, en dat zorgt voor stress op het werk. Het is dus beter om 2 of 3 keer per dag e-mails te beantwoorden en voor de rest je meldingen uit te schakelen! Common sense helpt ook.

0 commentaar:

Een reactie posten