I-design

Het zwart-bruine Linnmon tafelblad (€ 29.90) staat sinds 31 juli 2017 werkloos en niet geïnstalleerd. Waren het de stevige Leberg schragen (à € 5/stuk) of de vooringenomenheid omtrent de lijdensweg bij desbetreffende Ikea-handleidingen die weerhielden?
Deze zompige zaterdag dwong me na nieuwe TV vanzelfsprekend.
En des te meer valt nu op hoe smart Ikea-design gemarkeerd is: zonder het te beseffen koop je achteraf (denkelijk) een ladenbak Alex (€ 59) en wat stevige Aldis tafelpoten (@ € 2,5/stuk).
Want de schragen en tafelblad met dure Mac staan niet zo stabiel, je stoot je steeds aan. Maar wat met je papierwerk op een paperless-desk zonder directe opbergruimte?
Nu snap je meteen waarom de goedkope 'ze-zijn-nooit-verloren-en-voor-die-prijs'-schragen tegelijkertijd een cliffhanger worden voor extra aankopen. Op het einde van de rit ben je bezitter van duurdere meubelen dan in eerste instantie in het achterhoofd.
Maar de grote I-design troef is dat elk meubelonderdeel elders in een andere samenstelling kan aangewend worden. Ikea maakt meubelen maar marketeeerd dit design dusdanig psychologisch.
Less is more avant la lettre want je mag je aankopen nog volledig eigenhandig in elkaar draaien!

Reacties