Smart Sense

Ik blijf vastberaden dus niet koppig maar toch arrogant prediken tegen mijn reisvogels en ander maatschappelijk-meeloop-pluimvee: Global System for Mobile Communications of Groupe Spécial Mobile, je GSM of mobiele draadloze telefoon, hoe slim hij zichzelf mag noemen is om te telefoneren, niet om te fotograferen.Afgelopen jaar kwam er iemand on high seas te vroeg op een introductory-meeting ter hoogte van Schotland (min 1 uur).
De crusie-master had immers besloten om een dag eerder te varen volgens de Ijsland-tijd (min 2 uur). Gezien alle communicatie-tijden de actuele scheepstijden zijn, was dit super samengesteld gezin van 7 personen uit drie huwelijken te vroeg op dit dag-op-zee-event.
Men redeneerde blindelings -achteraf beschaamd -op de automatisch aangepaste tijd van de ... smartphone. Omdat een telefoon zichzelf smart noemt is ie dat niet vanzelfsprekend. Menigeen dezer dagen denkt en handelt ten volle 100% op de betrouwbaarheid ervan. Gezond -common sense- verstand is niet meer aan de orde. Jammer. Weinig aandacht vandaag in de pers voor Google Pixel Buds, oordopjes die compatibel zijn met Google’s nieuwste telefoon, de Pixel 2.
Die oordopjes zijn draadloos en maken contact met de virtuele assistent van het bedrijf, die bij elke vraag die hem in een vreemde taal wordt gesteld onmiddellijk contact maakt met Google Translate. De Google Pixel Buds zorgen dan voor simultaanvertaling en ondersteunen nu al veertig talen, waaronder het Nederlands.
Opvallend ook dat de presentatie me zo doet denken aan Steve Jobs, vandaag overleed hij in 2011. Zonder hem weinig -visie geproefd ...

Reacties