That's the question

Vanaf vandaag 25 september zal je leefwereld anders aanvoelen gezien lange Jan je zal antwoorden op De Grote Levensvragen.
Een week lang tijdens Hautekiet, 5 zondagen tijdens Touché.
Met veel show is het rapport voorgesteld en komen we te weten waar dit volk van wakker ligt. Grote denkers als Guillaume Van der Stighelen mogen er nadien hun licht over laten schijnen.
Een hele week geneuzel over de resultaten van een steekproefje van slechts 1000 burgers! Vooral de wolligheid van de conclusies valt op, plus de dikke mist die in het vragenpakket zelf steekt, waardoor je er werkelijk alle kanten mee uit kan. Lees je horoscoop maar es na!
Vier op de tien Vlamingen geeft aan met levensvragen bezig te zijn. Deze mensen tonen een sterker sociaal engagement, hebben reeds vaker iets aangrijpend meegemaakt, zijn relatief geloviger en iets minder gelukkig. Daarnaast staat het ook vast dat 42% van de respondenten het leuk vindt om stil te staan bij levensvragen. Slechts 14% geeft aan dit niet leuk te vinden. Geluk en gezondheid centraal.

MONTECRISTO - DE SIGAAR
Toevallig ben ik vandaag bezig met bijbenen van reis-foto-archief. Bijna dag op dag vertrok ik vorig jaar voor een veelbelovend avontuur naar het Cuba van levende Fidel, vermoorde Ché en zelfmoord-Steve, de schaamteloze C 3 - een copy-paste van onze K 3.
Vele vooringenomenheden werden ondertussen op de kaart gezet en visies kregen een plaats, vragen hun antwoorden.
De storytelling van mijn Cuba-fotoboek spreken belonend boekdelen waarbij pragmatiek het haalt van zielige Calimero-pathos.

BULLISH - NU
Langetermijnstrategie heeft meer kans op slagen want mijn geduld werd geloond. Een gezond geluk bij een ongevraagd ongeluk.
Onderweg ontdekken en ontstaat er ruimte voor zakelijke creativiteit en inspiratie. Weg uit alle ruis die het maatschappijmonster mondiaal manipuleert, weg uit de druk van de dingen die er niet toe doen.
Hoe doet wie wat wanneer waarom en wat denkt men over mijn doen en laten. Bullish is ballast en die gaan anytime anyplace overboord, abroad leven in het nu is geen utopie. Alleen jammer voor de beperkte conservatietijd van deze mindfulness, leven in het nu.

De kunst van te leven is immers thuis te zijn alsof men op reis is.
Of zoals Cees Nooteboom citeerde: het leven, je zou het je moeten kunnen herinneren als een buitenlandse reis. Wie vroeg er wat, Jan?

Reacties