zaterdag 1 juli 2017

SIS

Station Independante Satellite was een Brusselse Franstalige vrije radio met meer dan ster-allures. Radioromantiek zonder weerga!
Op wandelafstand van mijn  allereerste BXL-studentenzolderkamer - Rue Defacqstraat 30 - met de voormalige Humo-redactie om de hoek in de Livornastraat ontdekte ik in 1983 deze 'lokale' radio.
Met studio gelegen aan de Ave Louise en antenne-mast op de Blue Tower luid en duidelijk beluisterbaar  tot in Frankrijk en Nederland. Later kwam er ook een Vlaamse versie in de lucht. Beiden kwamen, gingen en werden geschiedenis - net zoals het beroemde SIS-theme.De film Sleepless in Seattle via Eén vanavond was dé oorzaak van deze korte aanval van media-memorylane! De 1993-mosterd werd gevonden dankzij An Affair to RememberMorgen op zolder es zoeken naar die 12 inch vinyl of SIS-tune. De nacht bracht zoals al die jaren wijze raad - Hot Was met Mother FThe full story - het volledige verhaal hierbij Hit'N Run Lover" / "Hot Wax" / "Love Explosion" / "Mother F Medley" - Mother F

0 commentaar:

Een reactie posten