maandag 5 december 2016

Taxandrië

2016 werd het jaar waarin de brexit en de verkiezing van Donald Trump tot Amerikaans president bewezen dat politiek en campagnevoeren niet noodzakelijk gebaseerd moeten zijn op waarheid en feiten. 'In 'postwaarheid-' of 'feitenvrije' politiek wordt het debat vooral beheerst door emoties en framin', zo schrijft polticoloog Carl Devos het in 'De failed state', zijn politieke jaaroverzicht. If you can't convince them,confuse them.
De nieuwe ('sociale') media dienen mensen te vertellen wat ze moeten horen, niet wat ze lekker vinden om te horen.
Er zijn helaas geen redenen om aan te nemen dat 2017 op dat vlak een beter jaar zal worden. Integendeel. Less is more!
Een ommekeer is nog mogelijk, maar wordt steeds moeilijker voor Taxandrië, het België van efficiëntie zonder effectiviteit.
MAAR er is hoop via Belgisch en Regelvrij / Belges et Culottées: de tampontaks is verleden tijd! Logische vraag is daarbij altijd waar en bij wie men morgen deze verliespost gaat graaien ...
OOPS enig idee waarom dit financieel snoepje, een vergezocht zoethoudertje in alle stilte, als een dief in de nacht afgevoerd?
Mag ik daaruit besluiten dat de regering niet begaan is met onze gezondheid maar wel met platte begrotingsgaten te vullen ... Maar andere maatregelen moeten dus compenseren, zoals de verhoging van de roerende voorheffing op dividenden en intresten van 27 naar 30 procent. Give and take, bijna Kerstmis!

0 commentaar:

Een reactie posten