Planet Earth II

Omdat we maar één keer ons leven kunnen leven, hierbij deel II. Tien jaar na zijn debuut bekijkt Planet Earth II de wereld vanuit een goddelijk perspectief, vanuit het standpunt van de dieren.
Dat is de visuele signatuur van deze nieuwe verbluffende reeks: je voelt dat de camera zich te midden van de dieren bevindt.
Dat geeft een heel dynamisch effect door middel van een zogenaamde gyrostabilisator, drones en camouflage-cams in 4K!  Er werd drie jaar gewerkt aan zes afleveringen. De verschillende productieploegen maakten 117 trips in 40 landen, samen 2089 draaidagen: Antarctica tot Ethiopië en Canada tot N-Zeeland.
Zag al voorproefje via Moeder TV BBC, vanavond via Canvas.

Trouwens, het begint erop te lijken dat Natuurpunt meer voor onze gezondheid doet dan miskleun-minister Maggie De Block.
De natuur is nodig om ons goed te voelen gezien de kneedbare man in de straat last heeft van Nature Deficit Disorder.
Volgens de huidige trend van het m’as-tu-vu-gehalte lijden we allen aan NDD, een overkoepelende term die verwijst naar het verdwijnen van natuurervaringen in ons leven.
Net zoals het populaire past-op-elk-potje 'burn out' is NDD geen erkende medische aandoening, een gevolg van onze levensstijl.
We zijn zo vergroeid met moderne technologieën dat we minder aandacht hebben voor de wereld buiten ons.
Zo kan een gebrek aan regelmatige onderdompeling in de natuur leiden tot paniekaanvallen, aandachtstoornissen, depressie en zelfs obesitas (mega-Maggie in het achterhoofd).
Tijd om naar buiten te gaan en wat 'vitamine N' op te snuiven  met een doktorsbriefje in de hand als kompas en kompaan. Wanneer burn out samen met het het-kan -alle-richtingen-uit-NDD als gewettigde beroepsziekte erkend zullen worden, zal het gat in de begrotingshaag nog groter worden.
Het wordt dus (reali) tijd dat we naar Mars kunnen koloniseren.

Reacties