dinsdag 11 oktober 2016

De Volkse Kamer

De Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft vandaag in Brussel een nieuw gebouw in gebruik genomen. Met meerwaarde-taksen?
Het Forum gebouw ligt op de oude Rijkswachtkazerne, het Nationaal Instituut voor de Statistiek en het Belgisch Staatsblad in hartje Brussel in de Wetstraat wijk. Op wandelsafstand!
Het nieuwe gebouwencomplex herbergt onder meer zes commissiezalen voor de Kamer, een restaurant, 156 centrum-parkingplaatsen, 541 kantoren, een drukkerij en een bibliotheek. Kostprijs: 189 miljoen euro.  Een begrotings-buitenkansje.
Met dank aan ex-premier Guy Verhofstadt die de gebouwen destijds verkocht aan de groep Immobel om de éénmalige opbrengsten te boeken op zijn begroting. Geld-gat dichten!
Diezelfde gebouwen zijn nu terug gekocht door de Kamer met een lening op 30 jaar bij KBC. Verborgen speculatie-taksen!
Wij staan met zijn allen in voor de terugbetaling van die lening. Da's het nadeel van leven in een (te zure) dure democratie ... Uw geld op hun rekening. Slim niet? Dat dacht ook CD&V staatssecretaris Pieter 'Crembo' afgelopen week tijdens zijn 'zelfbetaalde' (edoch noodzakelijke) cursus economische en handelsuitdagingen aan de Harvard Business School - USA.
Vorige week startte de week van de fairtrade. De bankensector en andere grootverdieners waren er helemaal klaar voor. Zucht. UPDATE: De begroting moet normaal op zaterdag bij Europa zijn. Europees commissaris Moscovici die in de Europese Commissie bevoegd is voor de begrotingen geeft ons land nog enkele dagen extra, tot maandag om precies te zijn.
"De scouts en de Chiro vergaderen op een ernstigere manier dan uw regering." dixit Kristof Calvo (Groen) tijdens het wekelijkse Kamer-vragenuurtje om 14:33 op 13.10.2016.
Terwijl premier Charles Michel de Kamer toesprak tijdens dat vragenuurtje, zat N-VA-voorzitter en Kamerlid Bart De Wever de krant te lezen in de bar van het halfrond ...
TOT SLOT: "We hebben opnieuw getoond dat wat ons verenigt, sterker is dan wat ons verdeelt" dixit premier Michel na het in extremis bereiken van een begroting op 15.10.2016 - Knack
Voor het zoveelste opeenvolgende financiële gat op rij werd deze one liner als all round tijdelijk zoethoudertje gebruikt. Gezien er geen enkele houdbaarheidsdatum op deze dure verantwoording staat, kan je hiermee meermaals uitpakken bij de brave burger. Welke aap uit volgende begrotingen-mouw?

0 commentaar:

Een reactie posten