dinsdag 16 augustus 2016

De sigaar

Voor alle zekerheid noteer ik hierbij dat op 2 mei 2007 om 00:12 (ZoZo 'twaalf na twaalf') ik mijn laatste rode Bastos filtersigaret in de keuken rookte gedurende de eerste VTM-reclameblok tijdens de herhaling van een aflevering van NYPD- Blue.
Je weet maar nooit of Korsakov me een ongepast bezoek brengt.
Nu bijna 10 jaar is de rook nog steeds om mijn (eigen) hoofd verdwenen terwijl ik dit bericht bedenk in diezelfde keuken ...

90 sigaren roken bij Fidel & Co
Is het nog ver? (click pic)
Bijna geruisloos verliep vorig weekend de 90ste verjaardag van Lider Maximo, die niet alleen 634 moordaanslagen overleefde, maar ook vele US-maffiabazen, de Varkensbaai-invasie van 1961, de socialist-avant-la-lettre-Ché, .... Fidel Alexandro Castro Ruz (13 augustus 1926) de ontdekker van guerrilla-terreur, vriend van Nikita Chroesjtsjov, vijand van imperialistische Uncle Sam.
De charismatische held of egocentrische egoïstische egotist?

Ik mag het allemaal ter plaatse ontdekken op dat ene eiland gesandwicht tussen de Caribische Zee en Straat Florida.
Buena Vista Social Club-muziek in een 50s Cabrio Classic?
Het kan en mag voorlopig nog heel heel even op deze oude vertrouwde originele wijze, volgend jaar normaliter niet meer.
Want sinds de VS na 54 jaar de diplomatieke banden herstelde, lag de weg ondertussen reeds open voor de Rolling Stones, Barack Obama en de Adonia van Carnaval Cruises.

Volgend jaar zal dit eiland overspoeld worden door Amerikaanse toeristen die de hotels en steden zullen overbevolken, de prijzen laten stijgen en het authentieke karakter van dit unieke communistische bolwerk historisch zullen verkrachten.
Net op de valreep ben ik dus niet de sigaar in ... Cuba !

0 commentaar:

Een reactie posten