donderdag 14 juli 2016

Lucky 7

Geluk bij een ongeluk of omgekeerd vanmiddag tijdens de maiden meeting van The Magnificent 7? Gedoopt goedgekeurd!
De verwijzende naamgeving was gebaseerd op mijn Radio Seven verleden. Naast de Seven Express elk uur ook een Lucky 7.
Als trendsetter was dit FM-station met ballen begin jaren 80 ver over de Vlaamsche velden en aanpalende grenzen heen te beluisteren. Van de Gentstesteenweg 498 nummer in Zellik  tot in de Van Nispenstraat 10 te Zevenaar. Nu jaren later eind september een nieuwe 2016-versie van de originele 1960 filmklassieker. Duivel-doe-het-al-Rudi Van Vlaanderen knutselde kwistig voor Radio Seven met de filmscore van Elmer Bernstein.
En dan ontdek je toevallig vandaag dat alles -na Pokemon Go - terug komt. Onlangs verleende Het Commissariaat toestemming om een commerciële radio-omroepdienst te verzorgen via een programmakanaal met de naam AMSTERDAM 1485.
Hij heeft wel geen haar meer op zijn hoofd maar toenmalige Seven-nieuwslezer Herbert Visser liet er geen gras over groeien. Voor liefhebbers van de Vogeltjesdans in Amsterdam is er dus goed nieuws. Sinds woensdagavond is in een deel van AMsterdam met “De Vogeltjesdanszender” te ontvangen op AM 1485.
Zoals de naam al doet vermoeden, zendt het very low power station non-stop de vogeltjesdans uit. Daar is over nagedacht!

 250 mW vanaf coördinaten 04e51/52n22 via AM 1485

De Vogeltjesdans is een single van het Brabantse orkest De Electronica’s. Ondanks dat de plaat inmiddels is uitgegroeid tot één de meest irritante singles ooit gemaakt, was het in 1980 een wereldwijde hit. In totaal werden er 35 miljoen exemplaren verkocht en behaalde De Vogeltjesdans de zesde plaats inde Top 40.Ook is De Vogeltjesdans één van de meeste gecoverde platen. Naar schatting zijn er ongeveer 370 versies, rotatie-keuze zat!
AMsterdam 1485 is een initiatief van Herbert Visser, heden directeur van 100% NL en Radio 10. Of hij in de toekomst nog andere plannen heeft met de zender is nog niet bekend.
Bedenk dan dat 16 jaar geleden we dagelijks huilden met Gloomradio - We zullen eeuwig early adapters blijven,niet?!

0 commentaar:

Een reactie posten