maandag 20 juni 2016

Gen X

Enerzijds heb je veel meer aan logische familie dan aan je biologische, zo blijkt nu en achteraf tijdens de langste van 2016.
Immers tijd zat voor relevante reflectie na een inspirende doorregende 3K run met volgende nieuwe S2R 3.0-playlist potje melodrama van weleer ... Isn't this Gen X genius and awesome?

Een verloren generatie werden ze genoemd. Ze misten de boot. Niks geen flower power meer. Ook geen optimisme over de wereld die je zelf kon veranderen, zoals in de tweede helft jaren zestig, eerste helft jaren zeventig.
Ze werden geconfronteerd met problemen die de drie E’s veroorzaakten: economie, ecologie en emancipatie.
Ze moesten knokken voor een baan want op iedere werkplek zat een babyboomer. En de economische crisis zorgde voor nog minder vacatures. Emancipatie bevestigde de kuddegeest.
De leden van die generatie deden vervolgcursussen, vrijwilligerswerk en tijdelijke baantjes op basis van nepstatuten. Plantrekkers, puinruimers van maatschappelijke amnesie: vergeten socialiteit met regelneven/nichten als een tweede noodzakelijke survival-natuur. Bescheiden balanszoekers on hold.
Ze zoeken een evenwicht tussen eigen ruimte en geven aan anderen, tussen resultaat en proces, tussen arbeid en gezin. 'Alles is al gedaan, doe niks', lijkt het motto. Ze staan ambivalent tegenover de toekomst en barsten van onbevredigd verlangen naar zaken van blijvende waarde en naar liefde in een wereld die bestaat uit clips, clichés en bumperstickers.
Gewaarschuwd voor Generatie Nix onderweg anytime anyplace.

0 commentaar:

Een reactie posten