maandag 7 december 2015

Druivelaar

Sinterklaas is hier ten huize van al een halve eeuwigheid het land uit en zie daar zijn ze weer de eindejaars-events. Het oogt en oort jaarlijks zo als m'a-tu-vu? En vaak op rug van een of ander doel. Soit je bent vrij in doen en laten op wiens rug dan ook.
DE WARMSTE
Speciaal voor de tiende editie van de solidariteitsactie Music for Life zakken Ayco Duyster en Jan Hautekiet (Radio 1), Peter Verhulst en Kim Debrie (Radio 2) en Karolien Debecker en Peter Van de Veire (MNM) op 24 december af naar De Schorre in Boom om er samen met Siska, Linde en Eva negen uur radio te maken. Elk uur presenteert een ander, onuitgegeven duo. Moet kunnen tijdens de donkerste maand van het jaar december.Het is meteen ook de periode om me een nieuwe old fashioned papieren agenda of kalender aan te schaffen.
Ondanks digitalisering blijft een papierloze maatschappij utopie spijts de voorspelbare mislukte en achterhaalde huidige Cop 21.
Ons land schittert daar dermate achterhaald en mooi niet!
HET EINDEJAAR
in zijn al zijn facetten. Als aftellen naar iets of een doel nastreven en finaliseren, het hoort eenmaal standaard bij onze Gregoriaanse kalendertelling en tijdsindeling.
EENZAAM
Frappant en verrassend daarbij; namiddag merkte ik pas bewust op: De Druivelaar 2015 in ons kleinste kamertje staat er onaangeroerd bij ondanks de huidige 100-jarige feesteditie ...
DRUIVELAAR
Het overviel me bij de aanschaf van de 2016-versie maar ik besef nu ook waarom. Is 2015 al begonnen? Heb ik dan echt dagelijks iets of iemand gemist? Of was het een jachtig jaar vol van vele doelloze of verdoemde dagen van geen scheurkalender-tel?
Alles heeft zijn tijd kan je dan uitkomst en troost bieden mochten antwoorden achterwege blijven. Ook tijdens eindejaar.
(Coca Cola XMAS 2015 - Make someone happy  Jimmy DuranteOf de verfijnde humor uit De Slimste Mens Ter Wereld - start finaleweken 07.12.2015 met ingrediënten à la Brusselmans: In m'n vorig leven geloofde ik het hiernamaals, maar nu niet meer!

0 commentaar:

Een reactie posten