zondag 25 oktober 2015

Chinatown

In veelvoud te vinden. Ik heb ze overal ter wereld bewandeld.
Menig metropool beaamt dé grootste in huis te hebben.
Zowel 倫敦唐人街 als 阿姆斯特丹唐人街 of  wat te denken van o.a. 舊金山唐人街,  溫哥華唐人街  en 唐人街, allemaal overal altijd megalomaan avant la lettre 唐人街/華埠/中國城 tout court. 
Volgens mijn eigen ogen is 紐約華埠  nog altijd de allergrootste (and still growing) onder de andere 'groten' elders. 
In die mate zelfs dat men Liittle Italy - dat zich heden nog slechts beperkt tot één Mulberry straat - haast volledig opslorpt.
Toe ik deze universele stadswijk eind jaren 70 voor het eerst proefde, bleek ze de voedingsbodem en muze  te zijn voor dikke David Paich - toetsenist/componist/producer van Toto.
Deze demo oorspronkelijk opgenomen in 1977 diende als basis voor de huidige more catchy 2015-versie op Toto XIV.Negen jaar na Falling in between wederom die vette FM sound.De toenmalige snaken doen hun ding daaromtrent 38 jaar later.
Straks start Toto de voorjaar-2016-tournee zelfs in België (Vorst Nationaal - Brussel) op woensdag 27 januari als voorproefje op hun 40 jarig jubileum dat ik in 2017 voor geen geld willen missen samen met de loyale buddy's Carl Schmitz en Edo Peters.
Het was trouwens voor mij en de jarige (v)echtgenoot vorige dinsdag reeds 23 jaar geleden dat we Toto - mét Mike -  zagen.

Tja, in tijden van ouder worden ten tijde van verjaardagen sta je daar verwonderd vaker bij stil: 'is da al zo lang geleden' ...
Daarom vanmiddag geen Chinees maar een eerste herfstmenu op basis van hertenkalf. Jarig zijn heeft zijn tol en ook troostprijs.

0 commentaar:

Een reactie posten