dinsdag 23 juni 2015

Overhead Lockers

Cruiseschepen en hun rederijen doen voorlopig nog niet moeilijk omtrent de standaard van bagage. Maar elders wel en terecht.
Lukt het jou om 2 spijkerbroeken, 11 onderbroeken, 2 vesten, 11 paar sokken, 2 korte broeken, 1 trainingsbroek, 11 t-shirts, 1 paar schoenen, 1 paar slippers en ook nog eens een badlaken in een klein rugzakje te proppen? Het antwoord is nee. Tenzij ... Als ik bemerk op lijnvluchten wat de zelfingenomen underdog-brigade 'hoge-zwarte-hoeden-parade' zoal meezeult als handbage ... dat is net zoveel in oppervlakte wat ik als ruimbagage bezig.
Ben es benieuwd of het luchthavenpersoneel zowel aan de check-in als aan de boardinggate de nieuwe handbagage-afmetingen ook voor de vanzichzelf vanzelfsprekende en gepriviligeerde familie Keppeltjes strenger gaat controleren.
Van de huidig geldende maximale 55x35x25 cm wordt steeds vaker afweken. De nieuwe standaard zal 55x35x20 cm worden. Inmiddels heeft echter 15 procent van de 250 aangesloten luchtvaartmaatschappijen de handtekening gezet onder het nakende nieuwe voorstel overhead lockers.
Less is more! Met of zonder de hemelse steun van hogerhand.

0 commentaar:

Een reactie posten