maandag 20 oktober 2014

The road goes on

"This one is for (our brother) Jeff" predikte gitaargod Steve Lukather meermaals door de microfoon. Drummer Jeff Porcaro was immers in de zomer van 1992 plots overleden.
Het is vandaag exact dag-op-dag 22 jaar geleden dat Toto voor een bijna uitverkocht Vorst-Nationaal schitterde. Vanaf de stuurboordtribune zagen we op het gelijkvloers voor het podium hoe Koen en Kris Wauters meeheulden met een sterke versie van Rosanna, heden nog in datzelfde muzikaal kleedje van weleer.
Voorheen starte men zeer stevig met het uitgesponnen Gypsy Train van het verse album met dito tournee Kingdom of Desire. Vrouwlief wist niet waar ze het had, schreeuwde schor stemverheffend: 'Als dat hier zo den helen avond gaat zijn ...' Het was een ijzersterk concert met verse drummer Simon Philips, klaargestoomd in een paar weken na overlijden van Jeff Porcaro.
Jaren kwamen te snel en gingen vaak nog sneller voorbij maar mijn kieskeurige voorkeur voor het turbulente leventje van Toto bleef ongenaakbaar en ongewijzigd.
En zie ondanks alle professioneel en persoonlijk menselijk leed die de band te verduren kreeg bleef men fans koppig trouw met vorig jaar hun 35 jarige verjaardags-wereldtournee. Meer nog!
Vanaf volgende lente een nieuwe plaat met dito optredens.
Zowel mijn Belgische buddie ex-Q  Carl- Joe - Schmitz (vrijdag aanstaand jarig) als m'n Ollandse mediavoice Edo - Katz - Peters zullen dan met me op bijna de eerste rij staan.
Ondertussen uitvoerig tekst en uitleg hierbij van twee vrolijke (vooral dikkere) vrienden voor het lange leven: Interview met Steve Lukather en David Paich van Toto.
Shot & edited door JD Oppen voor South Detroit Soundhouse. Gepresenteerd door Randy Falsetta in het Caesars Windsor Casino op zondag 31 augustus 2014.
Of ontdek Toto Live in de Atlas Arena te Lodz (Polen) op 25 juni 2013, hoef je geen DVD aan te schaffen.

0 commentaar:

Een reactie posten