zaterdag 19 juli 2014

Vinyl Wonders

Na een zaterdags reuma-doktersconsult in het ziekenhuis slenteren op een rommelmarkt leek voormiddag een eeuwigheid geleden. Toen, in die dagen was het de heilige grond op zoek naar vinyl wonders die het nergens haalden.
Wat jaren onbegonnen werk leek werd onregelmatig beloond met die die-hard-to-find-platen.  Het pionierswerk, de kick langs de weg tussen zoeken en vinden is anno 2014  als de ver-van-mijn-bed-show geworden. Vandaag tik je in You Tube titel en uitvoerder in, converteer je een mp3 in een handomdraai.
Piece of cake, niks fun meer aan. En des te minder gekoesterd.
Zo zag ik straks te koop Leo Sayer met Time Ran Out On You zo goed als nieuw aangeboden. Net zozeer onbekend als Hollywood van Boz Scaggs, tevens een niet single-track uit LP Down Two Then Left. Dankzij Big Bad Al  's nachts met rode oortjes ontdekt en ooit op vlooienmarkten ten velde gevonden voor een prikje. Toen was geluk heel gewoon! Vanzelfsprekendheid ver zoek.
Heden hoop ik nog te vinden de eerste en enige LP van Lieven (Coppieters - Gent 1952)  Hij is de broer van de net zozeer anonieme Annemie van Radio 2 Brabant Funky Town zaliger).
Jus d'Orange is een maiden pareltje en draait al geruime tijd weliswaar digitaal mee via al mijn vaste en mobiele devices.
Heeft de tijd dan vat op me of is het meer dan eigen aan 'This Generation', naast Get Ready a very hard to find 12 inch vinyl maxi van Rochford. Misschien lukt het me in augustus op de Hells Kitchen Flea Market in NYC of all places, of wat dacht je?

0 commentaar:

Een reactie posten