maandag 7 juli 2014

Comic Centenaire

Denken leidt tot niets! Dus niet nadenken in het leven dat komt zoals het komt om 100 jaar te worden. Ritmisch visueel verveelt geen seconde. Eén schitterende Zweedse film in 'n zaal met vijf! In alle eenvoud, alle filmische basiselementen gebezigd in een Zweeds afgeroomd script levert een subtiel scenario met hoog VPRO/HUMO-gehalte, grimmiger en grotesker dan Forrest Gump. In een Spielberg-vaart 'Raiders of the lost suitcase' als het ware of zoals in de boeken van Maj Sjöwall en Per Wahlöö. Of anders gezegd: wat is is, en wat moet komen, komt. Daarbij lost een goede borrel op tijd en stond alle ruzies op. Kater Molotov?!
En nu ik eraan denk : zou er niemand zijn die van dit verhaal een strip of a comic zou willen maken ? Met hoofdrolspeler Allan als een soort omgekeerd Kuifje : oud en handig met explosieven in plaats van jong en vol van goede daden, a Comic Centenaire?

2 commentaar:

 1. Oooh het boek was al zo geweldig, ik kijk uit naar de film! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Binnenkort te huur verkrijgbaar op DVD. Zeker weten.
   Dan samen languit op de zitbank: zonder twijfel zal ook Dee deze schitterende verfilming als hilarisch kunnen pruimen met chips in de ene, bier in de andere hand.
   A la bonheur!

   Verwijderen