woensdag 9 juli 2014

Bezige Bertei

Gek toch, vanochtend botste ik in de kelder tegen Adele Bertei. Het verhaal achter deze vinylsingle komt dan willens-nillens tegen beter weten in voor de geest en speelt zich tijdens de rest van de dag af door mijn hoofd als een rollercoaster-film.
Gek toch, telkens weer ontdek ik - achteraf als ik alle puzzlestukken onderling verbind - een simpele universele logica.
Anti-apartheid en bevrijding van Pretoria zit slechts summier schuil in de staart van Little Lives, Big Love. als donkere dief.
Eind 1987 kreeg deze protestsong hitparadegewijs geen one-hit-wonder-classificatie mee; slechts een lokale radio-erkenning met RML 'duwdoos'-stempel van legendarische PepZ of ON4PM, zijn huidig eeuwig eerbetoon aan radio in ruimste zin.

PepZ - RML duwdoos nummer 1401
Gek toch, dat het pad van de  stamboom achter Adeles doen en laten doorheen de jaren ook nu weer een netwerk omvat dat telkens weer voorbij de Lower East Side in het bijzonder en NYC in het algemeen slentert.

Slechts één LP 'Little Lives' zag het licht maar scheen voldoende muzikaal mysterieus magisch. Hartverwarmende  heimwee met kippenvel samen met wegpinken van een traan en tegelijkertijd het wegslikken van melancholie.
Wat toen de dingen van de dag waren zijn vandaag tijdgeest gebonden gevoelens en straks realiteit met No New York, het succesvolle Kickstarter-project van de nog altijd bezige Bertei alle mogelijk denkbare Urban Oaks in welke vorm ook ten spijt.

0 commentaar:

Een reactie posten