vrijdag 18 april 2014

Achterbank-gevechten

We moeten er op toezien dat de wetgeving een laatste bastion van spontaniteit, ontmoeting en vrijblijvende inter-culturele uitwisseling niet nodeloos bedreigt, aldus Michaël Merrigan over een boete voor initiatieven als Couchsurfing en Airbnb.

Internationaal Vlaanderen vermaant belerend dat wie een slaapplaats aanbiedt aan vreemden een brief in de bus kan verwachten en aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Zoniet volgt een geldboete. Couchsurfers zijn de dupe.

Wellicht wordt deze soep niet zo heet gegeten als ze in de media werd opgediend. Welke ambtenaar bedenkt nu zoiets? Tijdens zijn dagelijkse treinpendel? Tijdens de sleur-des-kantoordag? Op café aan de toog tijdens de XXXL-middagbreak?
Meer nog: richting 25 mei  -we kunnen het toch proberen- waar bemoeien die politiek gepistoneerde pummels zich nu wel mee?
Zou Kareltje De Gucht ook matrassen (al dan niet gratis) aanbieden in het riante achtertuinhuis van zijn frauduleus verdiend Toscaans optrekje? Want Toeristen zijn onze vrienden of beter kandidaat-stemmers dacht hij vrij geraffineerd.

0 commentaar:

Een reactie posten