vrijdag 6 december 2013

Eenmaal jong

Vanochtend werd ik tijdens het ontbijt aangenaam verrast met een zak van Sinterklaas in het land waar Santa Claus rules. Echte Hasseltse speculoos van Depaifve aangvuld met chocolade. De Maertens Meiskes kennen hun wereld ook in NYC. Maar wat te doen tijdens regenweer? Museum, bibliotheek of gewoon wat windownshoppen? Alle drie dus, driewerf hoera.Op 1540 Broadway maakte ik van de natte nood een droge deugd door Forever 21 te ontdekken. In de basement mannenafdeling viel me op dat de achtergrondmuziek zodanig luid op de voorgrond klonk alsof het een radiozender was.
De geluidprocessing was immers full of loudness, sprankelend breed uitgesmeerd, danig diep dampend, coole continue compressie met tintelende treshhold. Alle audio-parameters die verwezen naar een radiostation waren dermate aanwezig.
Echter de prima playlist betrof hun eigen indoor muzieksysteem via glasvezel verspreid over de VS-keten van Forever 21.
John Martin van de Swedish House Mafia weerklonk aldaar in de kelder als ongeëvenaard. Zelden zo'n sound ervaren in een winkel. Ik voelde me terug 21 jaar, wijlen Frizzle Sizzle indachtig want je bent maar eenmaal jong. Grijsgedraaide Zaterdag jouw radiodag-flipside vanaf vinyl in 1986!
Zou men in de enige Belgische afdeling op de Meir in Antwerpen deze uitgebalanceerde playlist en sound ook hanteren? Ik heb zo een voorspelbaar voorgevoel zoals bij een retorische vraag.

0 commentaar:

Een reactie posten