zaterdag 23 maart 2013

Witte Pasen

Binnenkort wederom witte rook? Waar rook is, is er vuur.
Na een week Russische roulette te Cyprus. Moet men dit god-vergeten-verdeelde-eilandje nu als verdoken voorbeeld of vals voorwendsel snel slachtofferen?  Is het om met voorbedachte rade geldcrisis-criminaliteit continentaal te kunnen legaliseren?
Een zoveelste 'zalvend' zoenoffer om bestwil, eigenbelang of links lullen, rechts vullen. Enkel Zwitserland ontspringt deze vicieuze cirkel-dans omdat ze wijselijk en terecht koppig al hun grenzen bijna dicht houden, royaal leven zonder het Eurolidmaatschap met voorspelbare (economische) gevolgen.
De Europese leiders kregen deze week kritiek door het botte voorstel om alle Cyprioten een fikse depositobelasting op te leggen. Is dit de nieuwste financiële stok achter de Europese begrotingsdeur?  Je weet wel die Euro-spaarpot met het steeds groter wordende door-ramen-en-deuren-gooien-gat...
Het is niet de eerste en zeker en vast niet de allerlaatste misrekening in de Europese flaterfoor. Ook België met eender wie aan het roer heeft zo'n begrotings/belastingsblunderboek .
Kijk kritisch, luister nuchter neutraal en merk tussen de regels door hoezeer het huidige beleid niet deze crisis maar de volgende verkiezingen van 2014 reeds oogluikend aan het voorbereiden is. Het voorspel start samen met de nieuwe begroting als eeuwige dekmantel. Normvervaging. Na zeven jaren magere tijd klaar voor de zeven vette zoals die van in de Bijbel? Zonder in zielig zinloos zelfbeklag te willen vallen: ook ik ken ik al 12 jaar een crisis, geen hond die kraait daarom.
Vreemd toch nietwaar zonderlinge zielen.
Ach troost je, sinds Adam & Eva bleek dat de mens van nature dermate destructief is. Zelfs het jaarlijkse Earth Hour vanavond zal ons klimaat niet meer kunnen herstellen op korte termijn. Niet alleen het weer loopt uitzonderlijk - het is al 60 jaar geleden - de verkeerde lentesneeuw-richting uit.  Ben ik blij dat ik onze kerstboom nog niet afgebroken heb! Op naar mijn eerste Witte Pasen in New York begin april? Desbetreffende reisdocumenten heb ik sinds voormiddag op zak. En ooh ironie: luchthavenvervoer deel ik zelfs met een zekere Rudi en diens jarige dochter. Als traktatie paaseieren rapen in Tompkins Square Park en daarna egg creams or Belgian fries bij Ray
Zeer zeker weten! Ik moet hem nog feliciteren met zijn 80ste. More on Ray Alvarez? Read and see for yourself.

0 commentaar:

Een reactie posten