donderdag 20 december 2012

Alles komt terug

Toen Patricia en ik afstudeerden in 1985 was de Ultieme Hallucinatie a place to see - zien en gezien worden was het devies aldaar. Mijn kot -en klasgenoten Hilde, Renaat en ik hokten een neuslengte verder boven Café De Palm naast St-Lucas in de aansluitende Paleizenstraat. Heden geen Palm meer op nummer 76 met de frivole Mechelse uitbater Rohnny Mollekens wel 't KanGiKwoet. Het originele Palm reclamebord siert nog altijd de grauwe gevel! Nu al die tijd later toeft mijn nichtje in die kunstschool en hokt in de Duivenkotstraat - what's in a name!
Uiteindelijk komt alles terug ...

De Ultieme Hallucinatie, dat zowat drie jaar leeg stond na overlijden van vorige eigenaar, opende opnieuw haar deuren. Het beschermde pand met sublieme art-nouveaudecor in de Brusselse Koningstraat werd opgekocht door FDF-politicus Saïd Köse.
De nieuwe baas heeft het ex-personeel van het legendarische café-restaurant opnieuw in dienst genomen en wil het etablissement op termijn uitbouwen tot een sterrenzaak.
De Ultieme Hallucinatie was vóór sluiting de plaats van vele boekpresentaties, persconferenties, televisie-interviews van filmjournalist Jo Röpke en cruciale vergaderingen. In die laatste categorie horen de voorbereidende vergaderingen voor oprichting van VTM thuis. 
Er vonden in het huis ook diverse filmopnamen plaats, onder andere voor de langspeelfilm Eline Vere van Harry Kümel. Ook de stoet artiesten die er gegeten heeft, is indrukwekkend, van de baardige heren van ZZ Top tot de gladgeschoren Brian Ferry.

0 commentaar:

Een reactie posten