maandag 7 mei 2012

LOL or XD?

Gisteren was het wereldlachdag. Ik heb er niets of nauwelijks iets van gemerkt. Niet alleen gisteren, geruime tijd evolueert mens meer naar zuur.  Nochtans moeten we met zijn allen méér proberen te lachen want lachen is gezond.
Kids lachen gemiddeld 350 keer per dag, volwassenen amper 10 tot 20 maal. Wie lacht, zet maar liefst 15 gezichtsspieren in beweging. Tegelijkertijd worden ook de spieren in de buik aangespannen, waardoor de organen zachtjes gemasseerd worden.
Tijdens het lachen ademen we dieper en worden hartritme en bloeddruk op elkaar afgestemd. Het bloed stroomt sneller, transporteert meer zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen, die op hun beurt meer endorfinen vrijgeven.
Het zijn hormonen die een prettig gevoel geven, pijnstillende eigenschappen bezitten en het teveel aan stresshormonen doen dalen. Twintig minuten lachen is even gezond als een jogsessie van dezelfde duur.
Maar als fundamentele optimist voel ik dat dit land en zijn burgers steeds cynischer worden. Dat zal ik vanavond als voorzitter wederom opmerken tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van mede-eigenaars. Deze dagdagelijkse stemmingmakers zullen zich traditioneel als blinde blatende schapen zonder wol laten leiden naar de $yndicus-$lachtbank. Het zielig gemekker is voor the day after!
Ik wil hiermee niet de verzuurde appel uithangen. Het leven is voor mij een pretpark. Je stapt in een leuke attractie, een uur later ga je op een bankje zitten, je kiest weer een andere attraktie en op het einde van de dag ga je na of je je geamuseerd hebt. Een bevrijdende goedlachse gedachte.

0 commentaar:

Een reactie posten